Rize’ye Trabzon ve Giresun Kazığı!

Rize’ye Trabzon ve Giresun Kazığı!
Rize’de yapılması planlanan 4 Milyar TL.’lik Lojistik Üs Projesi Trabzon ve Giresun lobisine yenik düştü. Ana proje yerine yavru projeye onay verildi.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Lojistik Üs Projesinde Trabzon ve Giresun lobisine yenildiklerine vurgu yaparak 4 Milyar TL.’lik proje yerine 480 Milyon Tl.’lik projenin kabul gördüğünü söyledi.

Komşu Kazığı Acı Oldu!

Karamehmetoğlu, İyidere ilçesinde yapılması planlanan Lojistik Üs ile ilgili yaptığı açıklamada, “RTSO olarak C ve B versiyonu şeklinde 2 proje hazırladık. Projelerimizden B versiyonunun yapılması uygun görüldü. Yaklaşık 480 milyon liralık bir yatırım. Denize dolgu yapılacak. Maalesef Trabzon ve Giresun lobisi bu projemizin C versiyonundan B versiyonuna düşmesinde etkili olmuştur.” dedi.

Hatırlanacağı üzere kısa bir süre önce Giresun'dan 40 kişilik bir heyet Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'ye ziyarette bulunmuş, lojistik üssün Giresun'da yapılması gerektiğini kaydetmişti. Bakan Canikli de "Lojistik Köy/Merkez Projesi için Bakanlık yetkilerine talimat verdim araştırılıyor. Önemli bir yatırım… Yatırımlar için çok hızlı hareket etmeliyiz.” ifadesinde bulunmuştu.

İLGİLİ HABERİMİZ

Lojistik Merkezi Rize’den Giresun’a mı Kayıyor?