Rize'ye Yan Çizmedim

Rize'ye Yan Çizmedim
İstanbul'dan milletvekili adayı olan Mehmet Bekaroğlu, hakkında çıkan, 'Rize'ye yan çizdi, Rize'den aday olmadı' haberleri üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Halkın Sesi Partisi Genel Başkan Yardımcısı İstanbul 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Mehmet Bekaroğlu, hakkında “Bekaroğlu yine yan çizdi, daha önce Rize’den aday olacağını açıklamasına rağmen İstanbul’u tercih etti” şeklinde yorumlanması ve bu şekilde haber yapılması karşısında açıklama yapmasının zorunlu hale geldiğini belirterek, “Rize’de bir yerel TV’de katıldığım programda sorulması üzerine “Ben Rize’de siyasete başladım, hep Rize siyasetinde oldum, elbette yine Rize’den aday olmak isterim, ancak biz bir siyasi partiyiz ve ben de bu partinin genel başkan yardımcısıyım, parti neyi uygun görürse uyarım” demiştim.

Bu açıklama “Bekaroğlu Rize’den aday” diye haber olmuştu. Yan çizmiş değilim, geçmişte de hiç yan çizmedim. Hatırlanacağı gibi daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olmuştum. Artık İstanbul’da oturuyorum. Bu seçimde Partim İstanbul’dan aday olmamı uygun buldu ve 1. Bölgeden 1. sıra adayı yaptı. Takdir edilecektir ki her partinin seçimlerde sözcüleri olur, bu sözcüler bir ilden aday olur ama tüm illeri gezerler, medyada partiyi temsil ederler. Partim benim için böyle bir rol öngördüğünden beni İstanbul’dan aday gösterdi.

Rize’den değil de İstanbul’dan aday olmam tamamen teknik nedenlerdendir, yoksa bir tercih meselesi değildir. Rize’den aday olsam seçim bölgesini bırakıp Türkiye genelinde çalışmam zor olurdu. Durum bundan ibarettir. Bun durumun “yan çizme” olarak yorumlanması, üstelik “yine” denilerek daha önce de yan çizmişim anlamı verilmesi üzücüdür. Bekaroğlu Rize halkına hiçbir zaman yan çizmedi, onları mahcup edecek hiçbir şey yapmadı.

Kaldı ki İstanbul Rize’den çok Rizelinin yaşadığı bir ildir. Rizeli olmak ve Rizelilere hizmet etmek benim için her zaman onur meselesi olmuştur. Durumu kamuoyuna arz ediyorum.” ifadelerini kullandı.