Rize'ye Yeni İlahiyat Fakültesi Yapılacak

Rize'ye Yeni İlahiyat Fakültesi Yapılacak
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, RTE Üniversitesine bağlı olan İlahiyat Fakültesi’nin nerede yapılacağını açıkladı. Bakan Yazıcı ayrıca Rize’de Kız İmam Hatip Lisesi için yeni yeri de işaret etti. İşte o açıklamalar:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, RTE Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin RTE Üniversitesi’ne devredilen Paketleme Çay Fabrikasının yerinde Tıp Fakültesi ile beraber yapılacağını açıkladı. Yazıcı, İlahiyat Fakültesi’nin mevcut binasının ise Kız İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürüleceğini kaydetti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin mevcut binasının İmam Hatip Lisesi olarak yapıldığını ancak İlahiyat Fakültesi olarak hizmet verdiğini ifade eden Bakan Yazıcı, buranın İlahiyat Fakültesine yetersiz kaldığından yanı başındaki sanat lisesi ile orta öğretim eğitim kurumunun İlahiyat Fakültesi’ne aktarılması isteğinin bulunduğunu ancak yapılan müzarekeler ve istişare sonucu  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de konuyu paylaştıklarını belirterek, Değerli Rektörümüz Prof. Dr. Arif Yılmaz'ın Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne devredilen Paketleme Çay Fabrikasının bulunduğu arsanın yeterli olduğunu beyan ettiğini ve  yerine Tıp Fakültesi Üniteleri ile İlahiyat Fakültesi yapılacağını kaydetti.

Bakan Yazıcı, ayrıca, bugünkü İlahiyat Fakültesi binasının da Kız İmam Hatip Lisesi olacağını sözlerine ekledi.