Rize’ye Yeni PTT Başmüdürlüğü Binası Yapılacak

Rize’ye Yeni PTT Başmüdürlüğü Binası Yapılacak
Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, yapılan testler sonucunda güçlendirmeye ihtiyaç duyulan ve kapsamlı bir tadilat gerektiren Rize Ptt Başmüdürlüğü hizmet binasının yıkılarak yerine 4 milyon 789 bin TL bedelle yenisinin ihale edildiğini söyledi

Yapılacak yeni binanın şehrin ihtiyaçlarına rahatlıkla karşılık verebileceğini söyleyen Karal, “Mevcut binanın geçen süre zarfında yıpranması ve yapılan testler sonucunda güçlendirmeye ihtiyaç duymasından dolayı kapsamlı bir tadilatın yapılması gerekmekteydi. Güçlendirme ve tadilat masraflarının yüksek olması münasebetiyle eski binanın yıkılarak yerine 1280 metrekare arsa üzerine 4 bin 464 metrekare kullanım alanlı yeni bir hizmet binası yapılacaktır” diye konuştu.

SELÇUKLU VE OSMANLI MİMARİSİ ÖZELLİKLERİ TAŞIYACAK

rize’ye-yeni-ptt-basmudurlugu-binasi1.jpg

Yeni yapılan kamu binalarında tarihi ve kültürel öğeler kullanmaya özen gösterdiklerini belirten Karal, “Selçuklu ve Osmanlı mimarisi özelliklerini taşıyan yeni hizmet binası 360 günlük süre içerisinde tamamlanacaktır. Gerekli işlemlerin tamamlanmasıyla birlikte binanın temel açma işlemlerine başlanılacaktır” dedi.

İçerisinde idari kısımlar, Ptt şubesi, kargo ve posta gelen giden dağıtım servisi, misafirhane, sosyal kullanım alanı ve 10 adet lojmanın bulunacağı hizmet binasının yüklenici firmaya 11 Mart 2015 tarihinde yer teslimi yapıldığı belirtildi.