Rize'ye Yeni Vali

Rize'ye Yeni Vali
23 Nisan Çocuk Bayramı dolayısıyla Vali Ersin Yazıcı'nın koltuğuna oturan 10 yaşındaki Berat Kart "Cumhurbaşkanımızın şehri Rize'de Vali olarak bu koltukta oturmaktan çok büyük gurur duyuyorum" dedi.

Vali Ersin Yazıcı, yarın gerçekleştirilecek "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" öncesi koltuğunu temsili olarak 10 yaşındaki Merkez İstiklal İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Berat Kart'a devretti.

HER ZAMAN HER YERDE EĞİTİM

Makam koltuğuna oturan Kart'ın ilk talimatı, İl Milli Eğitim Müdürü'ne okullarda gördüğü eksiklerin giderilmesi yönünde oldu. Ziyaretçilerine kapıda karşılayan Vali Ersin Yazıcı'ya İstiklal İlkokulu 4.sınıf öğrencisi Elanur Gümüş bir buket çiçek vererek, çocuklara gösterdiği ilgiden ötürü teşekkür etti.  Çocuklarla bir süre sohbet eden Vali Yazıcı, çocuklara eğitimin önemini anlattı. "Rize her zaman aklınızda ve kalbinizde bulunsun" diyen Vali Yazıcı, çocuklarla daha sonra çeşitli konularda fikir alış verişinde bulundu. 

image-20160422120048.jpeg

ÇOK BÜYÜK GURUR DUYUYORUM

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında temsili Vali olarak makam koltuğuna oturan Berat Kart, yaptığı konuşmasında, "Cumhurbaşkanımızın şehri Rize'de Vali olarak bu koltukta oturmaktan çok büyük gurur duyuyorum.  Tüm dünya ve Türkiye'deki bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum. Burada olmak çok güzel ve gurur verici. Bu güzel ilin valisi olarak benim ilk talebim il milli eğitim müdürlüğümüzden olacak. Ben kitap okumayı seviyorum. Herkesin de okumasını isterim. Rize'nin tüm okullarında kütüphane açılmasını ve o kütüphanelerde okulların, öğrencilerin seviyelerine göre kitaplar dağıtılmasını istiyorum" dedi.

image-20160422120138.jpeg

SİZLER GELECEĞİMİZİ SİMGELİYORSUNUZ

Çocukları kabulünde konuşan Vali Yazıcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı dolayısıyla öğrencileri valilikte ağırlamaktan mutlu olduğunu ifade ederek bayramlarını kutladı.  Vali Yazıcı, bu güzel günde çocuklarla birlikte olmanın kendisini mutlu ettiğini belirterek, ''Sizler geleceğimizi simgeliyorsunuz. Gelecek nesillerin daha mutlu yaşaması arzusundayım. Bunun için de çalışmaya devam ediyoruz" dedi.Önemli günlerin arifesinde gerçekleştirilen bu ziyaretin, gelecekte bu görevlere gelerek bu bayrağı devralacak çocuklar açısından bir nevi prova olduğunu belirten Vali Yazıcı, çocuklara güzel bir gelecek için iyi dileklerde bulundu.Konuşmaların ardından Vali Yazıcı, İstiklal İlkokulu 4. sınıf öğrencilerinden temsili Vali olan Berat Kart ve 4.sınıf öğrencisi Elanur Gümüş ile sohbet ederek derslerinde başarılar diledi. Daha sonra Vali Yazıcı tarafından konuk öğrencilere verilen çeşitli hediyelerin ardından birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

image-20160422120234.jpeg

image-20160422120329.jpeg