Rize’ye Yurt Dışından Kardeş Şehir Teklifi

Rize’ye Yurt Dışından Kardeş Şehir Teklifi
Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Bharathi Davina Wijeratle, Sri Lanka’dan bir şehrin Rize ile kardeş şehir olması teklifinde bulundu.

Rize ziyaretleri kapsamında Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’a ziyarette bulunan Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Bharathi Davina, Rize ile Sri Lanka’nın ortak özelliklerinin çok olduğunu ifade ederek Sri Lanka’dan bir şehrin Rize ile kardeş şehir projesi içerisinde yer alması gerektiğini kaydetti.

Ziyarette konuşan Sri Lanka Ankara Büyükelçisi Wijeratle; "Türkiye'de Sri Lanka Büyükelçisi olduktan sonra kardeşlik projesine başladım. Rize ve Sri Lanka’da bir şehrimizi kardeş şehir projesi çalışması içerisindeyim. Sri Lanka ile Rize’nin  çok fazla ortak noktası var. Özelliklede tarım alanında.  İkisi de çay yetiştiren bölge olduğu için bu projeye ihtiyaç duydum. Sizlerin de ülkemizi ziyaret etmenizi tavsiye ediyorum. Rize’de bulunmaktan da ayrıca çok mutluyum." dedi.

sri-lanka--demokratik-sosyalist-cumhuriyeti-ankara-buyukelcisi-bharathi--davina-wijeratleden-resat-kasapa-ziyaret-1.jpg

Misafirlerini makamında ağırlayan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ise konuşmasında, akademisyen olduğunu ve uluslararası deneyimi olduğunu, aynı zamanda bu deneyimini Sri Lanka'da olan diyaloglarda da kullanmak istediğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: Ülkenizdeki bir şehirle kardeş şehir olmaktan mutluluk duyarız. İnşallah bu konuda yapacak olduğumuz görüşmelerle kardeş şehir projeniz gerçekleşmiş olur. Yeni göreve gelmiş bir belediye başkanı olarak sayın Başbakanımıza laik bir belediye başkanı olabilmek için her türlü çalışmanın içerisinde olacağız. Ayrıca nazik ziyaretinizle bizleri onurlandırdınız. İnşallah ileriki tarihlerde davetiniz üzere ülkenize yapacağımız ziyaretle dostluğumuzu daha da pekiştireceğimize inanıyorum" dedi.

sri-lanka--demokratik-sosyalist-cumhuriyeti-ankara-buyukelcisi-bharathi--davina-wijeratleden-resat-kasapa-ziyaret-2.jpg

Ziyaret sonunda Büyükelçi Wijeratle, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap'a ülkesini tanıtan fotoğraflar göstererek Sri Lanka Çayı hediye etti. Büyükelçi'nin bu jesti karşısında Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ise misafirine Rize Bezi dokumasından yapılan masa örtüsünü hediye etti.

Ziyarette ayrıca Rize Belediye Başkan Yardımcıları, İsmail Hakkı Soba, Mustafa Altay, Şakir Mollayakupoğlu ve Meclis üyesi Dursun Bilgin de yer aldı.

sri-lanka--demokratik-sosyalist-cumhuriyeti-ankara-buyukelcisi-bharathi--davina-wijeratleden-resat-kasapa-ziyaret-3.jpg

sri-lanka--demokratik-sosyalist-cumhuriyeti-ankara-buyukelcisi-bharathi--davina-wijeratleden-resat-kasapa-ziyaret-4.jpg