Rize'yi 4. Yaptı Görevden Alındı

Rize'yi 4. Yaptı Görevden Alındı
Türkiye'de il müdürlüklerinin yaptıkları çalışmalara göre değerlendirildiği başarılı iller sıralamasında Rize'yi 4. sıraya yükselten Rize İşkur Müdürü Yahya Kanbur görevden alındı.

Rize İşkur Müdürü Yahya Kanbur görevden alındı. Kanbur'un yerine İstanbul'daki bir belediyede başkan yardımcısı görevinde bulunan Rize'nin Pazar ilçesi kökenli Hasan Kiraz atandı.

Türkiye'de il müdürlüklerinin yaptıkları çalışmalara göre değerlendirildiği  başarılı iller sıralamasında Rize'yi önce Türkiye 17'nciliğine bir yıl sonra ise çıtayı yükselterek 4. sıraya yükselten Rize İşkur Müdürü Yahya Kanbur görevden alınarak araştırmacı kadrosunda görevlendirildi. Kanbur'un Rize'deki araştırmacı kadrosundan tayin isteyeceği bilgisine ulaşıldı.

Göreve geldiği günden 2010 yılına kadar hergeçen yıl Rize'nin Türkiye sıralamasında yükselmesini sağlayan İl Müdürü Yahya Kanbur, Rize Şubesinin yaptığı projelerle Rize'nin 2010 yılını Türkiye geneli değerlendirmesinde 17. sırada tamamlamasını sağladıktan sonra 2011 yılında çıtayı daha da yükselterek aynı değerlendirmede Rize'nin 2011 yılını 81 il arasında 4. sırada tamamlamasını sağladı.

Kanbur'un bu şekilde görevde küçültmeyle araştırmacı kadrosuna alınması Rize'de tepkiyle karşılanırken Kanbur'un yerine göreve getirilen Kiraz'ın Rize İşkur'un 4. sıradaki derecesini koruyup koruyamayacağı ise merak konusu oldu.

Öte yandan Kanbur''un yerine Rize İşkur Müdürlüğüne atanan Hasan Kiraz'ın pazartesi günü göreve başlayacağı öğrenildi.