Rize'yi Allak Bullak Eden Dalgalar

Rize'yi Allak Bullak Eden Dalgalar
Rize'de dev dalgalar maddi hasara yol açtı ulaşım durdu... Rize sahilinde, geceden bu yana etkili olan fırtınanın oluşturduğu dev dalgalar maddi hasara yol açtı.

Sahil kesiminde bulunan çok sayıda tesis tahrip oldu. Balıkçı barınakları zarar gördü. Denizgören Mahallesi balıkçı barınağında Recep Aksu’ya ait tekne battı. Karadeniz Sahil Yolu dev dalgaların taşıdığı kayalar nedeniyle zaman zaman karayolu ulaşımı kapandı.

rizede-dev-dalgalar-maddi-hasara-yol-acti-1.jpg

ÖSYM tarafından düzenlenen üniversitesi sınavı dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde sınava giren öğrenci yakınları sahile toplanarak dev dalgaları izledi. Meraklı vatandaşlar ilk kez bu kadar büyük dalga gördüklerini belirtip, izlemenin kendilerine zevk verdiğini söyledi.

rizede-dev-dalgalar-maddi-hasara-yol-acti-3.jpg

Hasar gören tesisleri yerinde inceleyen Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, sahilde “t” olarak tabir edilen dalga kıranlar yapılmadığı sürece benzer hasarların sürekli yaşanabileceğini belirterek, “Biz sahillerimizde bu tarz durumların yaşanacağını önceden biliyorduk. Ancak, bu mevsimde böyle bir şey beklemiyorduk. Belediyemize ait tesisimiz zarar gördü. Bizim tesisimiz sökülebilir bir tesis. Geceden sökmemiz gerekirdi. Biraz geç kaldık. Ancak ilimizde ‘T’ler yapılmadığı sürece bu tarz hasarlarla sürekli karşılaşacağız. Komşu ilde bolca olan ‘T’ler’den ilimiz sahilinde de yapılması gerekmektedir” dedi.

halil-bakirci.20130324120307.jpg

rizede-dev-dalgalar-maddi-hasara-yol-acti-2.jpg

rizede-dev-dalgalar-maddi-hasara-yol-acti-4.jpg

rizede-dev-dalgalar-maddi-hasara-yol-acti-5.jpg

rizede-dev-dalgalar-maddi-hasara-yol-acti-6.jpg

rizeyi-allak-bullak-eden-dalgalar-1.jpg

rizeyi-allak-bullak-eden-dalgalar-2.jpg

rizeyi-allak-bullak-eden-dalgalar-3.jpg

rizeyi-allak-bullak-eden-dalgalar-4.jpg

rizeyi-allak-bullak-eden-dalgalar-5.jpg

rizeyi-allak-bullak-eden-dalgalar-6.jpg

rizeyi-allak-bullak-eden-dalgalar-7.jpg

rizeyi-allak-bullak-eden-dalgalar-8.jpg

rizeyi-allak-bullak-eden-dalgalar-9.jpg