Rize'yi Buluşturan İftar

Rize'yi Buluşturan İftar
Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi tarafından Rize'de geniş katılımlı iftar programı düzenlendi.

Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi tarafından Yakamoz Restaurant'ta düzenlenen iftar yemeğinde Rize İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şube Başkanı Yusuf Doğan ev sahipliğini yaparken, iftar yemeğine Rize Valisi Ersin Yazıcı, İl Garnizon Komutanı Jand. Kd. Alb.  İsmet Cansaran, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize Eski Milletvekili Ahmet Kabil, Vali Yardımcıları ve İl Müftü Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, RTEÜ Rektör Yardımcıları ile RTEÜ akademik ve idari personeli, Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, Rize İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Şafak Sünbül, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize Ticaret Borsa Başkanı Mehmet Erdoğan, diyanet personeli, siyasiler, daire amirleri, stk temsilcileri, işadamları ve Gürcistan’dan gelen misafirler ile çok sayıda davetli katıldı.

turkiye-diyanet-vakfi-rize-subesi-iftar-yemegi-(2).jpg

turkiye-diyanet-vakfi-rize-subesi-iftar-yemegi-(1).20140704003005.jpg

turkiye-diyanet-vakfi-rize-subesi-iftar-yemegi-(5).jpg

İl Müftüsü Doğan ve İl Müftü Yardımcılarının misafirlerini restoran girişinde karşıladığı iftar programı Pazarköy Köyü İmam Hatibi Rahmi Çörekçi'nin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Pogramın açılış konuşmasını ise Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan yaptı. Konuşmasına; Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in selamlarıyla Ramazan tebriklerini ileterek başlayan Müftü Doğan, Türkiye Diyanet Vakfı’nın çalışmaları ve işleyişi konusunda bilgilendirmede bulunarak, içerisinde bulunduğumuz  Ramazan ayının manevi havasına ve manevi güzelliklerini birlikte paylaşmanın önemine vurgu yaptı.

yusuf-dogan.20140704003137.jpg

Türkiye Diyanet Vakfı’nın Diyanet  İşleri Başkanlığının hizmetlerine katkı sağlayacak şekilde kurulduğunu sözlerine ekleyen Müftü Doğan, her il ve ilçede şubesi bulunan vakfın yurt dışında da onlarca ülkeye çeşitli hizmetlerde bulunduğunu ifade etti. Vakfın vatandaşların desteğiyle hizmetlerini sürdürdüğünü ifade eden Doğan; vakfın, devletin resmi bir kurumu olarak algılansa da özel vakıf olmakla beraber kamu yönü itibariyle resmi hüviyet verdiğini kaydetti.

Vakıf olarak fitre ve zekat topladıklarını kaydeden Doğan, “Hiç kimse kimsesiz kalmasın” ve “Gelin yalnızlıklarını paylaşalım” sloganıyla başlatılan fitre ve zekat kampanyasına 5601’e FİTRE yazarak SMS gönderilmesi halinde bir fitrelik katkıda bulunabileceği belirtti.

Doğan, vakfın, üniversite öğrencilerine yurt hizmeti vermek için arazi ve bina ihtiyacı olduğunu ifade ederek sözlerini tamamladı.

turkiye-diyanet-vakfi-rize-subesi-iftar-yemegi-(18).jpg

Müftü Doğan’ın ardından kısa bir konuşma yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, programı düzenleyen vakıf yönetimine teşekkür etti. Kasap, herkesin vakfa yardımcı olması gerektiğini belirterek, vakfın çalışmalarında başarılar diledi. Rize Belediyesi olarak hayırsever işadamlarının destekleriyle günlük yaklaşık 2 bin 500 kişiye iftar açtırdıklarını ifade eden Başkan Kasap, Ramazan ayının birlik ve beraberliği pekiştiren bir ay olduğunu, Rize Belediyesi olarak ta bu anlayış içerisinde yer alarak Rize’deki stk’lar ile sürekli işbirliği içerisinde bulunduklarını sözlerine ekleyerek katılımcıların Ramazan Ayını tebrik etti.

resat-kasap.20140704003220.jpg

Programın kapanış konuşmasını yapan Rize Valisi Ersin Yazıcı ise, kısa bir süre öncesinde Rize’de göreve başladığını kaydederek bu süreç içerisinde karşılıklı olarak Rize’yi tanımaya çalıştığını ve Ramazan ayı dolayısıyla  düzenlenen iftar programları dolayısıyla tanıma sürecinin kısa sürede tamamlanacağını ifade etti.

ersin-yazici.20140704003238.jpg

Ramazan ayının 11 ayın sultanı olduğunu belirten Vali Yazıcı, maneviyatın ve inançların doruğa ulaştığı bu ayda Ramazan Ayına yakışır bir şekilde Ramazan Ayını tamamlamalarının önemine değinerek, yardıma muhtaç, kendilerine bir el uzatılmasını bekleyen kişilerin bu ayda da hatırlanması gerektiğini ifade ederek sözlerini tamamladı.

turkiye-diyanet-vakfi-rize-subesi-iftar-yemegi-(4).jpg

turkiye-diyanet-vakfi-rize-subesi-iftar-yemegi-(3).jpg

resat-kasap-konusma-yaparken.jpg

ersin-yazici-konusma-yaparken.jpg

turkiye-diyanet-vakfi-rize-subesi-iftar-yemegi-(10).jpg

turkiye-diyanet-vakfi-rize-subesi-iftar-yemegi-(27).jpg

turkiye-diyanet-vakfi-rize-subesi-iftar-yemegi-(6).jpg

turkiye-diyanet-vakfi-rize-subesi-iftar-yemegi-(7).20140704003514.jpg

turkiye-diyanet-vakfi-rize-subesi-iftar-yemegi-(8).jpg

turkiye-diyanet-vakfi-rize-subesi-iftar-yemegi-(17).jpg

turkiye-diyanet-vakfi-rize-subesi-iftar-yemegi-(12).jpg

turkiye-diyanet-vakfi-rize-subesi-iftar-yemegi-(13).jpg

turkiye-diyanet-vakfi-rize-subesi-iftar-yemegi-(15).jpg

turkiye-diyanet-vakfi-rize-subesi-iftar-yemegi-(16).jpg

turkiye-diyanet-vakfi-rize-subesi-iftar-yemegi-(20).jpg

turkiye-diyanet-vakfi-rize-subesi-iftar-yemegi-(9).jpg

turkiye-diyanet-vakfi-rize-subesi-iftar-yemegi-(11).jpg

turkiye-diyanet-vakfi-rize-subesi-iftar-yemegi-(14).jpg

turkiye-diyanet-vakfi-rize-subesi-iftar-yemegi-(25).jpg

turkiye-diyanet-vakfi-rize-subesi-iftar-yemegi-(26).jpg

turkiye-diyanet-vakfi-rize-subesi-iftar-yemegi-(28).jpg