Rize'yi Bütünleştiren İftar

Rize'yi Bütünleştiren İftar
Ramazan ayının ilk İftarında Rizeliler ile Rize Protokolü Rize Belediyesi'nin hazırlamış olduğu iftar çadırında oruçlarını birlikte açtılar.

Rize Belediyesinin sahil dolgu alanı üzerinde bulunan Kültür Park Restoranda hazırlamış olduğu iftar sofrasında 1500’e yakın kişi bir arada oruç açtı. Rize Protokolü de vatandaşların iftar sevincini birlikte yaşadı. İftar programında Rize belediye Başkanı halil bakırcı Eşi Reyhane Bakırcı ile vatandaşları masalarında ziyaret ederek Ramazan-ı Şeriflerini tebrik ederek afiyet olsun dileğinde bulundu.

Her yıl olduğu gibi bu yılda iftar çadırı kuran Rize Belediyesi Ramazan ayının ilk iftarında 1500 kişiye aynı anda iftar yemeği verdi. İlk gün olmasına rağmen iftar çadırını dolduran vatandaşlara Rize protokolü de eşlik etti.

iftar-yemegi-rize-1.jpg

Dolgu alanı üzeri Kültür Park Restoranda Rize Belediyesi tarafından 1500 kişiye verilen iftar yemeğinde Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Vali Vekili Hakan Burak Uz, İl Garnizon Komutanı Jan. Alb. Turhan Talu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve Eşi Reyhane Bakırcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar ve İl Müftüsü Yusuf Doğan vatandaşlarla beraber oruç açtılar.

iftar-yemegi-rize-2.jpg

Rize Belediyesi aşçılarının hazırlamış olduğu birbirinde lazzetli yemeklerden oluşan menü ile lokanta ortamında hijyenik şartlarda verilen iftar yemeği ramazan ayı boyunca devam edecek.

iftar-yemegi-rize-3.jpg

iftar-yemegi-rize-4.jpg

iftar-yemegi-rize-5.jpg

iftar-yemegi-rize-6.jpg

Ramazanın altıncı gününden itibaren iftar yemekleri sonrasında ise aynı mekânda ramazan etkinliklerine yer verilecek. Haftanın belirli akşamları yer alacak olan etkinlikler şöyle sıralanıyor;

25 Temmuz Çarşamba: Orta Oyunu ve Gölge Oyunu,

27 Temmuz Cuma: Burak Abi ile Çocuk Programı,

28 Temmuz Cumartesi: Çocuklar Masal Dünyasında,

29 Temmuz Pazar: Rize Musiki Derneği Tasavvuf Dinletisi,

1 Ağustos Çarşamba: Orta Oyunu ve Gölge Oyunu,

3 Ağustos Cuma: Semazen Gösterisi, 

4 -5 -6 Ağustos: Cengiz Küçük Ayvaz ile Geleneksel Türk Tiyatrosu, 

8 Ağustos Çarşamba: Çocuklar Masal Dünyasında, 

10 Ağustos Cuma: Orta Oyunu ve Gölge Oyunu,

11 Ağustos Cumartesi: Sermet Erkin ile İllüzyon Gösterisi,

12 Ağustos Pazar: İbrahim Sadri ile Şiir Dinletisi,

13 Ağustos Pazartesi: Dünyaca Ünlü Hafızlarla Kur’an Ziyafeti.