Rize'yi EMITT Heyecanı Sardı

Rize'yi EMITT Heyecanı Sardı
Rize Valisi Ersin Yazıcı, tarihi, kültürü, doğası, iklimi başta olmak üzere birçok şehrin sahip olduğu özelliklerin tümünü yüreğinde barındıran Rize'nin turizm organizasyon ve...

"2015 EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı” 22-25 Ocak 2015 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek. Dünyanın 5’inci büyük turizm organizasyonu olan Emitt Turizm Fuarı’na katılacak iller arasında yer alan Rize'de böylesine önemli bir organizasyon içerisinde yer almanın heyecanı yaşanırken, Rize Valisi Ersin Yazıcı, tarihi, kültürü, doğası, iklimi başta olmak üzere birçok şehrin sahip olduğu özelliklerin tümünü yüreğinde barındıran Rize'nin turizm organizasyon ve fuarlarıyla tanıtılmasının oldukça heyecan verici ve mühim olduğunu kaydetti.

Rize Valiliği, Rize'yi ulusal ve uluslararası alanda tanıtmak ve sahip olduğu yerel dinamikleri harekete geçirmek amacıyla İzmir'le başlayan tanıtım atağına Türkiye'nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan İstanbul TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi'nde 22-25 Ocak 2015 tarihlerinde 19. kez düzenlenecek olan, "2015 EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı” ile devam ediyor.

Vali Ersin Yazıcı, 22-25 Ocak 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan "2015 EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı”nda Rize’nin etkin ve başarılı bir şekilde yer alması için konu hakkında açıklamalarda bulundu.

04–07 Aralık 2014 tarihleri arasında İzmir Uluslararası Fuar Merkezi’nde bu yıl 8.’si düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuarında açtıkları standın yoğun ilgi gördüğünü belirten Vali Yazıcı, Ulusal ve uluslararası fuarların tanıtım faaliyetlerinde önemli olduğunu  söyledi.

İzmir’de Rize'nin değerlerini tanıtmaya çalıştıklarını kaydeden Vali Yazıcı, “Travel Turkey İzmir Turizm Fuarında Rize’nin tarihini, kültürel değerlerimizi anlatan broşürler dağıttık. Fuar bizim için faydalı geçti. Bu tür fuarlara katılmayı sürekli hale getirmek istiyoruz. Katıldığımız fuardan memnun ayrıldık. İlimizin tüm zenginliklerini bu tür fuarlarda tanıtmak ve marka değerini artırmak istiyoruz. Rize, doğal güzellikleri, ekonomik zenginlikleri ve tarihi geçmişi ile önemli bir kent. Biz oluşturduğumuz tanıtım materyalleri ile ilimizi tanıtmak için çaba gösteriyoruz. İstanbul TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi'nde 22-25 Ocak 2015 tarihlerinde 19.kez düzenlenecek olan, ‘2015 EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda Rize Valiliği de yerini alacak” dedi.

Tarihi, kültürü, doğası, iklimi başta olmak üzere birçok şehrin sahip olduğu özelliklerin tümünü yüreğinde barındıran Rize'nin turizm organizasyon ve fuarlarıyla tanıtılmasının oldukça heyecan verici ve mühim olduğunu belirten Vali Ersin Yazıcı, şehrin tanıtımının yapılması ve ekonomik yapısının canlanması için turizm tanıtım alanında çalışmalarını arttırdıklarını söyledi.

Bu fuarların, şehrimizi görmemiş ve görme fırsatı bulamamış olanların şehrimizin eşsiz doğasını ve büyük bir kültür hazinesi olduğunu göstermek için büyük bir fırsat olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, “Rize'nin daha iyi tanıtılması adına çeşitli etkinlik ve gösterilerle daha geniş kitlelere ulaşmayı düşünüyor, bu fuarda ‘Türk Beyaz Çayını’ ön plana çıkaracağız.” dedi.

Vali Yazıcı,  tarihi ve kültürel mirası ile zengin turizm potansiyeline sahip Rize'nin, daha çok yerli ve yabancı turist çekmesi gerektiğini ifade ederek, bunun da etkili bir tanıtım gerektirdiğini kaydetti. İlimiz ve bölgemizin eşsiz bir doğal güzellik ve kültürel mirasa sahip olduğunu kaydeden Vali Yazıcı, “Rize’miz ve bölgemiz turizm anlamında önemli bir potansiyele sahip. Biz bölgemizin bu potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Fuarda ilimizi tanıtmak için uluslararası tur operatörleri ve turizm yatırımcıları ile toplantı ortamı düzenliyoruz. Fuarda yine ilimizin 2015 yılına yönelik hazırlıklarını ve çalışmalarını da anlatacağız. İlimizin dış dünyaya yönelik adımları, çalışmaları ve hazırlıklarını geniş kapsamlı olarak anlatmaya çalışacağız. 4 gün sürecek tanıtım fuarında, her gün bir etkinlik yapılacak. Sivil toplum örgütleri, belediyelerimiz, özel idaremiz, esnaf ve iş adamlarımız kendi yöreleri ve işlerini tanıtacak stantlar açacak. Rize'nin yöresel yemekleri, yöresel giysileri ve tarihi mekânlarını en güzel şekilde tanıtacağız.” Şeklinde konuştu.

Vali Yazıcı, “Çay’ın Başkenti Rize’mizin tanıtımı için yurt içi ve yurt dışı fuarlara katılmayı sürdüreceğiz.” dedi.