Rize'yi Nasıl Bilirsiniz? "Orta Şekerli"

Rize'yi Nasıl Bilirsiniz? "Orta Şekerli"
PTT 1.ligde beşinci sezonunu geçiren Ç.Rizespor’da ilk devre itibariyle oynadığı futbol ve topladığı puan “Orta şeker” kıvamındaydı.

Rize'de aynı sendrom 10.hafta kabusu bir kez daha yaşandı.

Sezona teknik direktör Engin Korukır ile başlayan yeşil-mavili takım ilk dokuz hafta sonunda topladığı 20 puan ile en yakın takipçisine üç puan fark atsa da, meşhur onuncu hafta sendromuna bir kez daha yakalanarak düşüşe geçti. Yakalanan bu düşüşe hiç kuşku yok ki sezon başından beri yaşanan talihsiz sakatlıklar en büyük etken olurken, özellikle transfer döneminde büyük ümitlerle kadroya katılan oyuncuların bir türlü yeşil-mavili formaya adapte olamamasını bir başka ana sebep olarak gösterebiliriz.

Loria ve Uche öne çıktı

Bu devre Ç.Rizespor adına olumlu yanlara dönecek olursak, öncelikle bir numaraya Kazak kaleci Davit Lorıya’yı yazmak gerekiyor. Davit, birçok maçta Ç.Rizespor kalesinde güven verirken, bir başka yabancı golcü Uche Kalu, Atmaca’nın gol yükünü sırtlayan ve attığı gollerde A kalite kokusunu yayan isim oluyordu.

Zirvedekileri Yenemedi ligin dibinde yer alan iki takıma kaybettiler !

Ligin ilk devresinde Ç.Rizespor puan durumunda son sıralarda yer alan Göztepe ve Ankaragücü takımlarına kaybetmesi bir başka olumsuz tablo olarak karşımıza çıkarken Yeşil Mavililer ilk yarıda zirvede kendi üzerinde bulunan takımlarla yaptığı karşılaşmaları da kazanamadı. 15. Haftada ligde can çekişen Ankaragücü karşısında alınan yenilgi teknik direktör Engin Korukır’ın da istifa etmesi ile biterken, geçici görevle son iki maça M.Ali Karaca ile çıkılan maçlarda toplanan dört puan, ikinci devre öncesi yüzleri güldürüyordu.

Yeni bir dönem başlıyor

Ç.Rizespor’da yeni bir dönem başlıyor. Mustafa Denizli ve ekibi ile ikinci devre hazırlıklarına başlayacak olan yeşil-mavili takımda transfer döneminde bir çok isimler gidecek, gelecek. Son olarak geçtiğimiz sezonun ilk yarısını 30 puanla kapatan Ç.Rizespor, bu sezon aynı periyotta 27 puan toplayabildi. Bu ligin devre arasında yapılacak olan nokta transferler bir çok takımın kaderini belirleyeceği gibi, ligde maddi sıkıntı içinde olanların düşüşe geçeceğini ön görmek zor olmasa gerek.

Haber: Selim Denizalp