Romanya Belediye Başkanları Türkiye’yi Ziyaret Etti

Romanya Belediye Başkanları Türkiye’yi Ziyaret Etti
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Romanya Belediyelerine yönelik olarak Bilgi ve Tecrübe Paylaşımı programı düzenlendi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Romanya Belediyelerine yönelik olarak Bilgi ve Tecrübe Paylaşımı programı düzenlendi.

TİKA, Romanya'da gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda faaliyet gösterdiği ülkelerde farklı sektörlerde önemli projelere imza atan TİKA tarafından Romanya Belediyelerine yönelik olarak Bilgi ve Tecrübe Paylaşımı programı düzenlendi.

Proje ortağı Türk Dünyası Belediyeler Birliği Merkezinde yapılan açılış töreni ile başlayan söz konusu programa, Babadağ Belediye Başkanı CaramanGeorgian, Slobozia Belediye Başkanı StoicaAlexandru, Harşova Belediye Başkanı NadragTudor, Braila Belediye Başkan Yardımcısı CiocanDoinita, Medgidia Belediye Başkanı IordacheMarian, Medgidia Belediyesi Tercümanı GafarEchrem ve TDBB Genel Sekreteri Fahri Solak katıldı.

Açılış töreninde açıklamada bulunan Romanyalı Belediye Başkanları, Türkiye'de olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek programı organize eden TDBB ve TİKA'ya teşekkürlerini sundular. TDBB'nin bir üyesi olmanın ve Türkiye'den kardeş belediyelere sahip olmanın getirdiği avantajları sıralayan Romanyalı Belediye Başkanları, 2015 yılı içerisinde Romanya'da TİKA'nın ofis açmasının şehirlerinde gerçekleştirilmesi gereken birçok projenin önünü açtığını ve açıldığı tarihten itibaren bir çok projenin bölgelerinde hayata geçtiğini ifade ettiler.

Türkiye'nin sürekli Dobruca bölgesine yardımda bulunduğunu ifade eden Romanyalı Belediye Başkanları, iki ülke arasındaki işbirliğinden Rumen toplumunun istifade ettiklerini ve buna vesile olmaktan dolayı da memnun olduklarını söylediler.

İSTANBUL VE ANKARA BİLGİ VE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

Bir hafta süren program süresince heyet, İstanbul'da Zeytinburnu Belediyesi, Bağcılar Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi ve Bayrampaşa Belediyesinin, Ankara'da ise Keçiören Belediyesinin çalışmaları hakkında bilgi alarak belediye başkanları ile görüştüler.

Ayrıca TİKA'yı da ziyaret ederek kurumun yaptığı restorasyon ve yürüttüğü diğer çalışmalar hakkında bilgi edinen heyet, Romanya'da kendi bölgelerindeki tarihi eserlerin restorasyonu ve uygulanabilecek diğer projelerle alakalı her türlü yardım ve işbirliğine hazır olduklarını ifade ettiler. Heyet üyeleri böylesine verimli bir programın organizasyonunda öncülük eden TİKA'ya teşekkürlerini sundular.

Kaynak:IHA