ROMED'den Otistik Okulu Öğretmenleri Onuruna Yemek

ROMED'den Otistik Okulu Öğretmenleri Onuruna Yemek
24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla Rize Otizmle Mücadele ve Eğitim Derneği (ROMED) tarafından Güneysu'da bulunan Şükrü Nurten Topçuoğlu Otistik Okulu öğretmenleri onuruna yemek verildi.

Rize Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nda düzenlenen yemeğe Rize Valisi Ersin Yazıcının eşi Hanife Yazıcı, Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Gündoğar, Memur-Sen İl Başkanı ve aynı zamanda ROMED Başkanı Resul Usta, Dernek Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı.

image-474.jpeg

Katılımlarından dolayı katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Resul Usta; şunları kaydetti: "Hayatımızdaki izleri aileden sonra en kalıcı olan öğretmenlerimizdir. Çocuklarımıza, kendi kanatlarıyla uçmayı öğreten, kendilerini ifade etmeyi sevdiren, karakterlerini yontan ahlaklarını güzelleştirmek için gayret sarf eden, saygıyla-Sevginin, korkuyla-Ümidin gölgesinde hep elleri üstünde olan, dünlerden bu günlere taşıyan, bu günse çocuklarımızı yarınlara hazırlayan, nesli yetiştiren ve geleceği şekillendiren öğretmenlerimizdir”

Usta, “Çocuklarımızın eğitilmesinde, yetişmesinde, olgunlaşmasında büyük rol oynayan, özel çocuklarımıza fedakarca yüreklerinizi ortaya koyarak yeri geldi anne/baba gibi şefkatle onları kucaklayıp sevginizi veriyorsunuz” dedi.

image-475.jpeg

Usta, “Sizlere olan sevgimiz kalbimizin bir köşesinde her zaman yaşıyor ve  yaşayacaktır. Çocuklarımızdan her zaman desteğini esirgemeyen ve yanında olduklarını daima hissettiren siz özel öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyoruz” diye belirtti.

Öğretmenlere seslenen Usta, şunları kaydetti: "Bir gün sizleri anlatmaya yetmez, sizin sevginiz asırlarca geçmez. Bütün engellilerin önündeki engellerin kalktığı, müreffeh ve mutlu günler temennisiyle bir kez daha tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, öğretmenlerimize yaşamları boyunca başarı, sağlık ve mutluluklar diliyor, hepinize saygılar sunarım”

image-476.jpeg

image-477.jpeg

image-478.jpeg