RSMMMO'da Devir Teslim ve Görev Dağılımı Yapıldı

RSMMMO'da Devir Teslim ve Görev Dağılımı Yapıldı
Rize Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda devir teslim töreni ve yeni yönetimin görev dağılımı yapıldı.

14-15 Mayıs 2016 tarihinde yapılan Rize Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası 22. Olağan Genel Kurulu sonucunda yapılan seçimde başkanlığı seçilen Ali Fuat Çakmakçı yönetimindeki RSMMMO Yönetim Kurulu görev dağılımı yaptı.

Başkan Yardımcılığına Hüsamettin Albayrak, Oda Sekreterliğine Davut Bilgin, Oda Saymanlığına Mehmet Fatih Kahya, Yönetim Kurulu üyeliğine ise Hasan Köse seçildi.

Ali Haydar Er, Yusuf Ziya Şerifoğlu ve Ayşe Aktaş’tan oluşan Denetleme Kurulu Başkanlığına Yusuf Ziya Şerifoğlu seçildi.

Yaşar Yılmaz, Kemal Acar, Nusret Mete, İsmet Hatırnaz ve Fatih Uzun’dan oluşan Disiplin Kurulu Başkanlığına ise Yaşar YIılmaz seçildi.

Yapılan devir teslim töreninden sonra Muammer Berberoğlu görevi Çakmakçı’ya devrederken,11 yıllık Başkanlık döneminde önem vermiş olduğu birlik beraberliğin devamı ve kurumlarla olan iyi ilişkilerin gelecek dönemlerde de sürdürülmesini temenni ederek, Çakmakçı’ya ve Yönetim Kuruluna başarılar diledi..

rsmmmoda-devir-teslim-toreni-ve-yeni-yonetim-gorev-dagilimi-yapildi-3.jpg

Rize Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası  Başkanı Ali Fuat Çakmakçı devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, ''11 yıldır başarı ile görevini tamamlayan,  odamızı her konuda üst düzeyde temsil eden, bizlere  bu modern hizmet binasını kazandıran, kuramsallaşma  adına üstün gayret sarf eden,  Değerli büyüğümüz, üstadımız, abimizden bu görevi teslim almak şahsim adına büyük bir onurdur.  Sayın başkanımıza ve daha önce oda başkanlığı yapan Şükrü Vanlı, Ragıp Ziya Bilgin ve Yaşar Yılmaz’a şükranlarımızı sunuyorum. Onursal Başkanımız Muammer Berberoğlu nun meslek örgütümüzün üst kademelerinde görev almasını temenni ediyorum'  dedi.

Görev süreci olan 3 yıllık dönemde tüm kurullarla beraber birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaları devam ettireceğini belirten Çakmakçı, öncelikli bazı konular hakkında bilgi verirken şunları kaydetti:

    -  Paydaş kurumlar arasında iletişimi en üst düzeyde tutmak, diyalog ve işbirliği sağlayarak, meslektaşlarımızın hak ve menfaatlerini korumak, Türkiye’ nin ve ilimizin  iktisadi, mali ve toplumsal yapısına ilişkin her türlü araştırmaları yaparak, bunları ilgililere sunmak gayreti içinde olacağız.

  -  Her geçen gün sayısı artan Yeni meslek mensuplarımıza yönelik, büyüyen ve gelişen ekonomik alanlarda yeni iş ve faaliyet alanları oluşturulması için gerekli çalışmalar yapılacaktır.

    - Üyelerimizin görüş ve önerileri doğrultusunda TURMOB ve Gelir İdaresi işbirliğiyle ,  HAKSIZ REKABET ve TAHSİLAT SORUNUNU en aza indirmek için mücadele edilecektir.

   - Meslek mensuplarımızın hak ve menfaatleri tüm alanlarda korunarak;  ÜCRETLENDİRİLEMEYEN BEDELSİZ İŞ YÜKÜNÜN kaldırılması için gerekli girişimlerde bulunulacaktır.

   -Bu Güne kadar Odamız tarafından ön planda tutulan Meslek içi eğitimler sürekli hale getirilecek. Mesleki eğitimler , meslek siyasetinden uzak ve yeni iş imkanları  sağlayacak şekilde planlanarak; MESLEK İÇİ EĞİTİM TALEPLERİNİN GEREKLİ VE YETERLİ DÜZEYDE KARŞILANMASI sağlanacaktır.

 - İş yoğunluğu nedeniyle zamanla yarışan, kendine ve ailesine zaman ayıramayan Meslek mensuplarımıza yönelik çeşitli sosyal etkinlikler düzenlenerek,  üyelerimiz bu sorunu bir nebze giderilecektir.

- Bu güne kadar sorun olarak ortaya konan bir çok konuda meslek mensuplarımızla istişare edilerek çözüm önerileri alınacak, sorunların giderilmesi noktasına çalışmalar yapılacaktır.

rsmmmoda-devir-teslim-toreni-ve-yeni-yonetim-gorev-dagilimi-yapildi--2.jpg