RTB Başkanı Erdoğan, “Maksadını Aşmış Bir Konuşma”

RTB Başkanı Erdoğan, “Maksadını Aşmış Bir Konuşma”
Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, İyidere’de yapılması planlanan Lojistik Üsle ilgili açıklamalar yapan RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu’nun ifadeleriyle ilgili “Maksadını aşmış bir konuşma olarak değerlendiriyorum” dedi.

Rize Ticaret Borsası (RTB) Başkanı Mehmet Erdoğan, geçtiğimiz günlerde katıldığı televizyon programında İyidere’de yapılması planlanan Lojistik Üsle ilgili açıklamalar yapan Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu’nun ifadeleriyle ilgili “Maksadını aşmış bir konuşma olarak değerlendiriyorum” dedi

Hatırlanacağı üzere RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu katıldığı TV programında lojistik merkezle ilgili siyasileri hedef göstermişti. Bu açıklamaya ilk tepki ise Rize Eski Belediye Başkanı Halil Bakırcı’dan gelmiş ve Bakırcı, “Ticaret Odası Başkanımız lojistik üssü ben mi yapacağım diyor. Ticaret Odasına aday olduğu zaman ‘Ovit Tünelini yaptım’ diyordu, ‘lojistik merkezi yaptıracağım’ diyordu. ‘OSB’yi yaptım’ diyordu. Şimdi niye siyasetçiler yapacak onu. Sende siyasi bir erksin. Aday olduğun zaman Ovit Tünelini yaptırttık, yaptırıyoruz, lojistiği yaptırtırıyoruz derken neye dayanarak söyledin? Aday olduğun zaman Ovit Tünelini hangi irade yaptırmışsa şimdi de o irade yapıyor. Sadece işine geldiği zaman eleştir, işine gelmediği zaman eleştirme böyle bir şey yok” ifadesinde bulunmuştu.

Konuyla ilgili bir açıklama da Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan yaptı. Erdoğan, yaptığı açıklamada, “Maksadını aşmış bir konuşma olarak değerlendiriyorum. Belki daha farklı şeyler söylemeye çalışmıştır ama böyle lanse edildi piyasaya. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taşındığı zaman konuyu kendisi sahiplenmiş ve ‘evet bunu yapacağız’ şeklindeki ifadesiyle ortaya konulmuştur. Lojistik merkez Cumhurbaşkanımızın sahibi olduğu bir projedir. Rize’nin birçok projesinde olduğu gibi sayın cumhurbaşkanımız bu projeyi de muhakkak faaliyete geçirecektir. Ama devletin belli dönemlerde ellerinde imkanlar kısıtlı olabilir bunun için zamana ihtiyacı olabilir. Dolayısıyla sıkıştırmanın da çok fazla anlamı yok.” dedi.

RTB Başkanı Erdoğan, eleştirilerde daha yapıcı olunması gerektiğini belirterek, “Daha yapıcı, daha birliktelik içinde olan siyasetiyle, milletvekilleriyle, bakanlarıyla, sosyal olgularıyla ve sivil toplum örgütleriyle birlikte daha toparlayıcı ve bütünleştirici olmamız lazım. Neden geciktiğini araştıracağımız yerine böyle yollardan gidersek başka projelerimizde sekteye uğrayabilir. Yapmamız gereken birlikte projelerimizin peşinden koşmak.” diye konuştu.