RTB Başkanı Erdoğan’dan Rize Artvin Havalimanı Açıklaması: “Herkes Üstüne Düşen Görevi Yapsın, Yapmalıdır”

RTB Başkanı Erdoğan’dan Rize Artvin Havalimanı Açıklaması: “Herkes Üstüne Düşen Görevi Yapsın, Yapmalıdır”
Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, ‘Rize Artvin Havalimanı’nın doluluk seviyesine ulaşan uçuşlarına rağmen sefer sayısının arttırılmamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusuna, “Herkes üstüne düşen görevi yapsın, yapmalıdır.” cevabını verdi

Rize Ticaret Borsası (RTB) Başkanı Mehmet Erdoğan, Rize Artvin Havalimanı ile ilgili soruları cevaplandırdı. Başkan Erdoğan, yaptığı açıklamada, Rize Artvin Havalimanı’ndan uçuş yapılan il sayısının arttırılması gerektiğine vurgu yaparak, “İzmir istiyoruz, Bursa, Antalya, Adana, Kocaeli’ne seferler istiyoruz. Artık bir sistematiğe gelecek ama çok da acele etmememiz lazım.” diye konuştu.

Rize Artvin Havalimanı ile Trabzon Havalimanı’nın uçuşlara ait kalkış ve iniş saatlerinin birbirinden farklı olması gerektiğini kaydeden RTB Başkanı Erdoğan, “Sayın Bakanımızla, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı, Genel Müdürü ve yetkililerle görüştük. Şu anda yeni açılmış bir havalimanının deneme uçuşları yapılıyor diyebiliriz bu seviyede. Yolcu akışına göre, yolcu tercihlerine göre, yolcu tıklamalarına göre bütün bilet sitelerinden Rize’den çıkış veya Rize’ye dönüş şeklinde yapılan tıklamaların verilerini alacaklar. Sabah Ankara seferleri yakında başlayacak. İstanbul Sabiha Gökçen’den yeni seferler koydular. İstanbul Havalimanı’ndan yeni seferler açılacak. Pegasus önümüzdeki ay başlayacak. İzmir istiyoruz, Bursa, Antalya, Adana, Kocaeli’ne seferler istiyoruz. Artık bir sistematiğe gelecek ama çok da acele etmememiz lazım. Bırakalım bu işin sahipleri, buraya bu havalimanını, bu özel noktayı oluşturan insanlara biraz verileriyle bilimsel olarak yapsınlar çalıştırsınlar. Yanlış yapmaya doğru gidildiği zaman da hep beraber topyekun gerekeni yapalım.

Benim direndiğim şu; Trabzon Havalimanı ile bizim havalimanımızın kalkış ve iniş saatleri birbirinden biraz farklı olmalı. Biz tercihimizi ona göre kullanalım. Örneğin, sabah bizim havalimanımızdan gidiş olmadığı zaman aracınla Trabzon’a gidiyorsun. Aracını orada bırakıp yolculuğunu yapıyorsun. Dönüşte Rize Artvin Havalimanı’na dönebilir misin? Dönemezsin. Çünkü aracını Trabzon’da havalimanı otoparkına bırakmışsın. O yüzden Trabzon’a dönmek zorunda kalıyorsun. Dolayısıyla bunların hepsinin oturmasını bekliyoruz, yetkililerden de bunu bekliyoruz. Düzeleceğine de yüzde yüz inanıyoruz.” dedi.

“Rize Artvin Havalimanı’nda doluluk olmasına rağmen yeni seferlerin konulmamasında ve özellikle Kurban Bayramı arefe günü ile bayramın 1. gününe ait uçuşların tamamen dolmasına rağmen 11 gündür yeni seferlerin konulmaması art niyet içerir mi? sorusunu Başkan Erdoğan, Herkesin üstün düşeni görevi yapması gerektiğini kaydederek, şu şekilde cevapladı: “Art niyet aramam. Başka havalimanlarına ek sefer konulduğu zaman Rize Artvin Havalimanı’na neden konulmuyor diye düşünebilirim. Ama yermek istemiyorum, yeni havalimanıdır, çok özel bir noktadır. İşçiliği ile oradaki hizmeti ile herşeyiyle. Bazı insanlar bizim burada yapacağımız söylemler ve çalışmalarla oradaki insanların buraya karşı farklı düşünceler içerisinde olmalarını istemiyorum ama şunu da sizin aracılığınızla söyleyeyim herkes üstüne düşen görevi yapsın, yapmalıdır.”

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
7 Yorum