RTB, Türkiye’nin 8. A Sınıfı Borsası Oldu

RTB, Türkiye’nin 8. A Sınıfı Borsası Oldu
Rize Ticaret Borsası (RTB), Türkiye Odalar Borsalar Birliği Akreditasyon Sistemi’nde A Sınıfı Borsa Belgesi alarak sınıf atladı.

2012 yılında B sınıfı akredite borsalar arasında yerini alan Rize Ticaret Borsası, 3 yıl sonra A sınıfı kategorisine yükseldi. RTB aynı zamanda ülke genelinde A sınıfı borsa belgesi alan 8. borsa oldu.

Türkiye Odalar Borsalar Birliği Akreditasyon Sistemi’nde 14 Eylül 2012 tarihinde yapılan ilk denetimle B sınıfı akredite borsalar arasına ismini yazdıran Rize Ticaret Borsası, üç yıl içinde kendini sürekli yenileyerek 21 Aralık Pazartesi günü geçirdiği denetim sonucunda başarılı olarak A sınıfı Borsa belgesini almaya hak kazandı.

Türk Loydu denetçisi Yüksek Endüstri Mühendisi İlker Gür tarafından gerçekleştirilen denetimde, RTB Genel Sekreteri İsmail Kocaman ve RTB Akreditasyon ve Kalite Yönetim Temsilcisi İlkay Kavalcı Yazıcı yer aldı.

Yönetim ve oda borsa mevzuatı, mali yönetim, insan kaynakları yönetimi, iş planlaması ve yönetimi, haberleşme ve yayınlar, bilgi ve iletişim teknolojileri kullanımı, üye ilişkileri, kalite, iletişim ağı, politika ve temsil, bilgi, danışmanlık ve destek, iş geliştirme ve eğitim, satış salonları ve laboratuvar maddelerinden denetlenen Rize Ticaret Borsası, tüm maddelerden yüksek puan alarak beş yıldızlı hizmet anlayışını A sınıfı Borsa unvanıyla belgeledi.  

Denetim sonunda yapılan toplantıda konuşan RTB Meclis Başkanı Resul Okumuş, Akreditasyon sisteminin RTB’ye; stratejik yönetim etkinliği, kuruluşun imajının güçlenmesi,  kalite bilincinin oluşması, daha iyi bir dokümantasyon,  sistematikleşmek,  etkinlik ve üretkenlik artışı,  maliyetlerin azaltılması, üye memnuniyeti,  üye artışı, rekabet gücünün artması,  daha iyi üye ilişkileri katkılarını sağladığını ifade ederek, Rize Ticaret Borsası’nın Türkiye’de A sınıfı Borsa Belgesi almış 8. Borsa olduğunu vurguladı.

Okumuş, belgeyi almada katkı sağlayan Borsa yönetimi, Genel Sekreter İsmail Kocaman, Akreditasyon ve Kalite Yönetim Temsilcisi İlkay Kavalcı Yazıcı ve tüm çalışanlara özverili çalışmalarından dolayı teşekkür edip, bu bilinçle Borsanın ülkeye, bölgeye ve Rize’ye hizmet edeceğini kaydetti.

A Sınıfı Borsaların Listesi

Ankara Ticaret Borsası
Bandırma Ticaret Borsası
İzmir Ticaret Borsası
Konya Ticaret Borsası
Nizip Ticaret Borsası
Polatlı Ticaret Borsası
Tarsus Ticaret Borsası
Rize Ticaret Borsası