RTEÜ Afet Bölgesinde Bilimsel Çalışma Başlattı, SALVADER RTEÜ’ye Teşekkürlerini İletti

RTEÜ Afet Bölgesinde Bilimsel Çalışma Başlattı, SALVADER RTEÜ’ye Teşekkürlerini İletti
Salarha Vadisi Yenişehir Kalkındırma ve Dayanışma Derneği (SALVADER), kentte afete maruz kalan bölgelerde bilimsel çalışmalar yürüten Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğünce oluşturulan inceleme ekibine teşekkür etti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörlüğü, kentte 6 kişinin hayatını kaybetmesine, 2 kişinin ise kaybolmasına neden olan sel ve heyelanlar dolayısıyla bir inceleme ekibi oluşturarak bu tür felaketlerin tekrar yaşanmaması için çalışmalar başlattı. RTEÜ Rektörlüğünce oluşturulan inceleme ekibi sel ve heyelanların yaşandığı bölgelerde bilimsel çalışmalar yürütürken, Salarha Vadisi Yenişehir Kalkındırma ve Dayanışma Derneği (SALVADER Yönetimi tarafından RTEÜ’ye teşekkür mesajı yayımlandı.

Mesajda, “Yaşadığımız sel felaketi dolayısı ile uzman heyetle birlikte bölgemizde incelemelerde bulunan ve her zaman yanımızda olan, bizlere projelerimizi hayata geçirirken bilimsel görüşleriyle destek olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine Salarha Vadisi Yenişehir Kalkındırma ve Dayanışma Derneği (SALVADER) ailesi olarak teşekkür ediyoruz.” İfadelerine yer verildi.

Meydana gelen afetin bir kez daha yapılan her projede bilim insanlarının görüşü alınarak uygulama yapılmasının kaçınılmaz olduğunu ve bilimden uzak hayata geçirilmeye çalışılan projelerin işlevini yerine getiremeyip sahada hayat bulmadığını gözler önüne serdiğini vurgulanan açıklamada, “Yaşadığımız afette bir kez daha görmüş olduk ki yapılan her projede bilim insanlarının görüşü alınarak uygulama yapılması kaçınılmazdır. Bilimden uzak hayata geçirilmeye çalışılan projeler maalesef sahada hayat bulmuyor ve işlevini yerine getiremeyip amacına hizmet etmiyor. Vatandaşın nezdinde bu projeler heba olmuş oluyor ve kamu yatırımları zarara uğruyor. Vatandaş bu duruma tepki göstererek ‘Afet bölgelerinde üniversite hocalarımız nerede?’ diye soruyor.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, alanında uzman teknik heyeti ile birlikte Rize'de meydana gelen heyelan bölgelerinde incelemelerde bulunarak, bu tür felaketlerin tekrar yaşanmaması için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bizler de SALVADER ailesi olarak bölgemizle ilgili takip ettiğimiz bütüncül projelerimizi, bilimsel araştırmalarımızı, uzun vadeli çalışmalarımızı RTEÜ ile iş birliği içinde olarak ortak panellerde tartışacağız. İlime ve bilime dayanarak uzman hocalarımızın görüşlerini alacağız ve onların deneyimlerinden her platformda yararlanacağız. Böylesine ivme kazanmış, ulusal ve uluslararası alanlardaki başarıları ve ar-ge çalışmaları ile her yıl daha da yükselen üniversitemizin varlığı bizler için ve bölgemiz için çok önemlidir.

Bu değerin farkında olarak, bizler bu gözde üniversitemizden daha çok nasıl yararlanabiliriz diye araştıracağız ve daha fazla iş birliği içerisinde olacağız. Dün üniversitemizin değerli hocalarıyla sahadaydık, bugün de yarın da sahada olacağız.

SALVADER ailesi olarak ilime, bilime, deneyime tecrübeye, liyakata önem veren bir sivil toplum kuruluşuyuz ve alanında uzman hocalarımızla kalıcı projeleri, bölgemize ve insanlığın yararına kazandıracağız.” İfadelerine yer verildi.

rteu-afet-bolgesinde-bilimsel-calisma-baslatti-salvader-rteuye-tesekkurlerini-iletti.jpgrize-karadeniz-ofset-2-086.jpg