RTEÜ Batı Park Projesinde Dolgu Çalışmaları Başladı

RTEÜ Batı Park Projesinde Dolgu Çalışmaları Başladı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin Fener Mahallesi'ndeki Zihni Derin Kampüsü önündeki sahil dolgu alanı doldurularak yapılacak Batı Park Projesinde yer teslimi yapılarak, dolgu çalışmaları başlatıldı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin (RTEÜ) akademik ve idari personeli ile öğrencilerine sosyal, sportif ve rekreasyon alanları kazandıracak ve üniversitenin çehresini değiştirecek projelerden biri olan Sahil Dolgu Alanı (Batı Park) projesinde ihale süreçleri tamamlandı.

RTEÜ Rektörlüğü ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımlar Genel Müdürlüğü arasında imzalanmış olan yapım protokolü çerçevesinde ilgili Genel Müdürlük tarafından Üniversitenin Fener Mahallesi'ndeki Zihni Derin Kampüsü önünde yapılacak olan sahil dolgusunun ihalesi 10.05.2017 tarihinde yapıldı. İhaleyi Ederay İnş. Taah. San. ve Tic. A.Ş. isimli firma aldı. Yaklaşık olarak 134 dönüm araziyi kapsayan dolgu projesinde ihaleyi alan firmaya Rektörlük tarafından yer teslimi yapıldı ve firma ilgili alanda şantiyesini kurarak dolgu çalışmalarına başladı.

RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ile Üniversitenin Genel Sekreteri Adnan Er üniversitenin hemen önünde yapılacak olan alanda incelemelerde bulunurken, sahil dolgusunun 500 günde tamamlanacağı ifade edildi.

Proje kapsamında 1 amfi tiyatro, oturma ve dinlenme alanları, kafeterya, mescit, yürüyüş parkurları, bisiklet parkurları, kapalı ve açık oyun parkları, futbol sahası, spor salonu, halı sahalar, tenis kortları gibi çok sayıda mekan yapılacak.

rteu-bati-park-projesinda-dolgu-calismalari-basladi-1.jpgrteu-bati-park-projesinda-dolgu-calismalari-basladi-2.jpg