RTEÜ Denizcilik Fakültesinin Adı Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi Olarak Değiştirildi

RTEÜ Denizcilik Fakültesinin Adı Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi Olarak Değiştirildi
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Denizcilik Fakültesinin adı Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi olarak değiştirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ)'den yapılan açıklamada, RTEÜ'ye bağlı olan Denizcilik Fakültesinin adının Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi olarak değiştirildiği belirtilerek, "Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak enstitü, fakülte ve yüksekokulların kurulması, kapatılması ve adlarının değiştirilmesi hakkındaki ekli Kararın yürürlüğe konulması; Milli Eğitim Bakanlığının teklif yazıları üzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilâtı Kanunu’nun ek 30 uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 29/5/2017 tarihinde kararlaştırılmıştır.

29/5/2017 tarihli ve 2017/10404 sayılı kararnamenin ek 2. Madde 1. Bendine göre Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine bağlı olan Denizcilik Fakültesinin adı Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi olarak değiştirilmiştir.

Denizcilik sektörünün gerektirdiği özellikler düşünülerek dünyanın her yerinde çalışabilecek nitelikte mesleki yeterliliğe sahip, iletişim becerisi yüksek, özgür düşünebilen, ekip çalışması yapabilen, kendini sürekli olarak geliştirmeyi öğrenmiş, araştırma yetenekleri gelişmiş, yaratıcı ve çağdaş insanlar yetiştirmeyi amaçlayan RTEÜ Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu 16 Mayıs 2009 tarihinde kurulmuştur. 2016 yılında Denizcilik Fakültesi olup 29/05/2017 tarihli kararname ile Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi adını almıştır." denildi.