RTEÜ Eğitim Fakültesi'nde Proje Danışmanlığı Eğitimi Çalıştayı Yapılacak

RTEÜ Eğitim Fakültesi'nde Proje Danışmanlığı Eğitimi Çalıştayı Yapılacak
18 farklı üniversiteden 28 fen bilgisi öğretmen adayının katılımcı olarak davet edildiği çalıştay RTEÜ'de düzenlenecek.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Fen Bilgisi Eğitimi Lisans Öğrencilerine yönelik Proje Danışmanlığı Eğitimi Çalıştayı düzenlenecek.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Küçük tarafından koordine edilen ve TÜBİTAK BİDEB-2229 “Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı” kapsamında desteklenen “Fen Bilgisi Eğitimi Lisans Öğrencilerine Proje Danışmanlığı Eğitimi Çalıştayı” isimli bilimsel etkinlik, 24-30 Kasım 2014 tarihleri arasında Çayeli Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü’nde yapılacak.

Etkinliğin hedef kitlesini, ülkemizin farklı eğitim fakültelerinin İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dallarında öğrenim gören ve 4. sınıfta okuyan lisans öğrencileri oluşturuyor. Bu bağlamda, çalıştaya toplam 18 farklı üniversiteden 28 fen bilgisi öğretmen adayı katılımcı olarak davet edildi.

Etkinlik için dört farklı üniversiteden çok sayıda bilim insanı da eğitmen veya bilim kurulu üyesi olarak destek verecek.

Bu etkinlikle, katılımcıların;

Bilimsel kariyer yapmaya teşvik edilmeleri,

Bilimsel sorgulama ve araştırma yapmaya yönlendirilmeleri,

Bilimsel çalışmalarda etik sorunlar hakkında bilgilendirilmeleri,

Bilimsel bir çalışmayı planlama, uygulama ve yürütme becerisi kazanmaları,

Kendilerine sağlanan danışmanlık hizmetini içselleştirerek, ilerleyen yıllarda kendi öğrencileriyle yapacakları çalışmalara yansıtabilmekle ilgili bilgi ve tecrübe kazanmalarını amaçlanıyor.

Etkinlikle ilgili detaylı bilgiler http://bilimegitimi.erdogan.edu.tr adresinde yer almaktadır.