RTEÜ Geliştirme Vakfı Topluluğu "Kadına Şiddet"e Dikkat Çekti!

RTEÜ Geliştirme Vakfı Topluluğu "Kadına Şiddet"e Dikkat Çekti!
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Topluluğundan "Kadına Şiddete Dur de" etkinliği düzenlendi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Geliştirme Vakfı Öğrenci Topluluğu tarafından gerçekleştirilen etkinlikte son günlerde yeniden canımızı yakan kadına şiddet ve ölüm vakalarına yönelik basın açıklamasında bulunuldu. Basın açıklamasının ardından şiddet mağduru kadınları temsilen mimoza çiçeği fidanı toprağa ekildi.

Topluluk adına basın açıklamasını gerçekleştiren Rüveyda Yıldız, insana saygısı kalmamış, toplumdan uzak bireyler tarafından kadınların katledildiğini belirterek, "Hoşgörünün, saygının ve sevginin anavatanı olan Anadolu topraklarında ne yazık ki bir vahşilik almış başını gitmekte. Özümüzden koptukça, hem kendimize hem insanlığa yabancılaşıyoruz.  İnsana saygısı kalmamış, toplumdan uzak bireyler tarafından en kıymetlilerimizin, annelerimizin, kardeşlerimizin, kızlarımızın katledildiği haberlerini alıyoruz. Sayısız kadınımızı toprağa verdik ve her seferinde haykırdık, çığlıklar attık lakin şiddet öyle güçlü bir gürültü oluşturuyordu ki bu çığlığımız bir çınlamadan öteye gidemedi. Ne malum yarın birilerinin benim için sosyal medyada ''Allah rahmet eylesin, kadına şiddet artık bitsin, gencecik kızdı'' şeklinde paylaşımlar yapmayacağı. Ne malum sevdiklerimi aşağılık bir şuursuzluğun sonucu sonsuza kadar kaybetmeyeceğim. Bana bu korkuları yaşatmaya kimsenin hakkı olmadığını ve nefes alan herkesin bu durumun farkında olmasını istiyoruz." dedi.

Yıldız, açıklamasına şöyle devam etti: "Bugün burada aşağılık saldırılar sonucu hayatını kaybeden adını duyduğumuz duymadığımız tüm kadınlarımızı anmak için buluştuk. Bugün kırılgan yapısına rağmen, Şubat - Mart ayı gibi zor iklim koşullarında açtığı sarı çiçekleriyle bizlere umut olan Gümüşi Akasya Mimoza Ağacımızı dikeceğiz.
 Bu fidan yükseldikçe dallarında çiçekler açacak. Bu ağaç büyüdükçe gölgesi daha çok kişiyi koruyacak ve bu ağaç büyüdükçe kadınlarımız hatırlanacak. Kısacası bu ağaç, açacağı çiçekler kadar zarif, gölgesinde saklayacak kadar koruyucu ve asla unutulmayacak kadar gerçek olan kadınlarımızı bize hatırlatacak. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencilerinin ve Geliştirme Vakfı Topluluğumuzun mensuplarının her daim hatırlanmalarını istediği 'canlarımızın'' anısına yıllarca burada varlığını sürdürecek. Bir kadının canı yandığında bunu kendi benliğinde hissedip engel olabilme gücünü gösterebilen, Peygamberimizin 'Bir kötülük gördüğünüz zaman elinizle, gücünüz yetmezse dilinizle, ona da gücünüz yetmezse kalben buğz ediniz' hadisi şerifiyle kadına şiddet gerçeğine yaklaşabilen bireyler olabilmek ümidiyle; son olarak kadın haklarına sahip çıktıklarını savunan fakat aile kurumuna verilebilecek en büyük zararı veren ve bu cinayetlerde pay sahibi olan kuruluşları bir an evvel kuruluş amaçlarına hizmet etmelerini temenni ediyoruz."

rteu-gelistirme-vakfi-toplulugu-kadin-siddete-dikkat-cekti!.jpgrteu-gelistirme-vakfi-toplulugu-kadin-siddete-dikkat-cekti!-1.jpgrteu-gelistirme-vakfi-toplulugu-kadin-siddete-dikkat-cekti!-2.jpg

rteu-gelistirme-vakfi-toplulugu-kadin-siddete-dikkat-cekti!-5.jpgrteu-gelistirme-vakfi-toplulugu-kadin-siddete-dikkat-cekti!-1-001.jpgrteu-gelistirme-vakfi-toplulugu-kadin-siddete-dikkat-cekti!-1-001.jpgrteu-gelistirme-vakfi-toplulugu-kadin-siddete-dikkat-cekti!-1-001.jpgrteu-gelistirme-vakfi-toplulugu-kadin-siddete-dikkat-cekti!-1-001.jpgrteu-gelistirme-vakfi-toplulugu-kadin-siddete-dikkat-cekti!-5.jpgrteu-gelistirme-vakfi-toplulugu-kadin-siddete-dikkat-cekti!-3-001.jpg