RTEÜ ile İTÜ İşbirliği İçin İmza Attı

RTEÜ ile İTÜ İşbirliği İçin İmza Attı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi arasında dev imzalar atıldı!

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi arasında eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve inovasyon konularında işbirliği protokolü imzalandı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, beraberindeki Genel Sekreter Tayfun Kındap ile birlikte Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine ziyaret gerçekleştirdi. Heyet, Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz öncülüğünde ilk olarak Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulunu gezdi. Ardından misafirlerini makamında ağırlayan Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Her iki üniversite arasında yapılan işbirliği protokolünün esas amacının, ülkemize katkı sağlamak olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz, "İstanbul Teknik Üniversitesi ile birlikte başarılı çalışmalar ortaya çıkaracağımıza inanıyorum.” dedi.

rte-universitesi-ile-itu-arasinda-isbirligi-protokolu-imzalandi-6.jpg

rte-universitesi-ile-itu-arasinda-isbirligi-protokolu-imzalandi-5.jpg

Rize’de bulunmaktan dolayı oldukça mutlu olduğunu kaydeden İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ise, insanı ve tabiatıyla Rize’nin yüksek bir potansiyele sahip olduğunu kaydetti. Rektör Karaca, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile imzaladıkları protokolün her iki üniversiteye de hayırlı olmasını diledi.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca günün anısına RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz’a çeşitli hediyeler takdim ederken, Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz ise İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca’ya Üniversitenin şiltini sundu.

rte-universitesi-ile-itu-arasinda-isbirligi-protokolu-imzalandi-7.jpg

Ardından Rektörlük Toplantı Salonu’nda işbirliği protokolü gerçekleştirildi. İşbirliği protokolünde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Adnan Midilli, İTÜ Genel Sekreteri Tayfun Kındap ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Genel Sekreteri Ali Rıza Köroğlu da hazır bulundu.  RTE Üniversitesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi arasında imzalanan protokole göre; Her iki üniversite eğitim-öğretim deneyimlerini paylaşacak, araştırma-geliştirme ve inovasyon kapsamında ortak çalışmalar yapacak ve sonuçları ortak kullanıma açacak, her iki üniversitenin öğretim üyeleri, yardımcıları, araştırmacıları ve öğrencileri arasındaki bağ daha da güçlendirilecek.

rte-universitesi-ile-itu-arasinda-isbirligi-protokolu-imzalandi-2.jpg

rte-universitesi-ile-itu-arasinda-isbirligi-protokolu-imzalandi-3.jpg

rte-universitesi-ile-itu-arasinda-isbirligi-protokolu-imzalandi-4.jpg

Protokolün ardından RTE Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz ile İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ve beraberindekiler, Rize Valisi Nurullah Çakır’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Vali Çakır, iki üniversite arasında gerçekleştirilen işbirliğinin memnuniyet verici olduğunu belirtti.

rte-universitesi-ile-itu-arasinda-isbirligi-protokolu-imzalandi-1.jpg