RTEÜ ile Kuzey Osetya Devlet Üniversitesi Arasında Mevlana Anlaşması İmzalandı

RTEÜ ile Kuzey Osetya Devlet Üniversitesi Arasında Mevlana Anlaşması İmzalandı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) ile Kuzey Osetya Özerk Cumhuriyeti’nin önde gelen üniversitelerinden biri olan Kuzey Osetya Devlet Üniversitesi arasında ikili işbirliğini geliştirmek amacıyla anlaşma imzalandı.

Bir takım anlaşmalar gerçekleştirmek üzere yurt dışına çıkan RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini gerçekleştirmeyi amaçlayan Mevlana Değişim Programı kapsamında, Kuzey Osetya Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alan Ogoev ile Mevlana Anlaşması ve İkili İşbirliği Protokolü imzaladı.

-kuzey-osetya-devlet-universitesi-ile-mevlana-anlasmasi-imzaladi-(1).jpg

İmzalanan anlaşmalar kapsamında karşılıklı olarak öğrenci ve akademisyen değişiminin yanında, yapılabilecek ikili ve çoklu bilimsel proje ve çalışmalar üzerinde de ortak işbirliğinin ele alındığı bir görüşme gerçekleştirildi.

Anlaşmanın RTEÜ’nün akademik gelişiminin yanı sıra uluslarasılaşması sürecine ve farklı kültürlerin kaynaşmasına imkân sağlayacağı belirtilerek, 2022 yılına kadar yürürlükte olacağı kaydedildi.

-kuzey-osetya-devlet-universitesi-ile-mevlana-anlasmasi-imzaladi-(2).jpg-kuzey-osetya-devlet-universitesi-ile-mevlana-anlasmasi-imzaladi-(3).jpg-kuzey-osetya-devlet-universitesi-ile-mevlana-anlasmasi-imzaladi-(4).jpg-kuzey-osetya-devlet-universitesi-ile-mevlana-anlasmasi-imzaladi-(5).jpg