RTEÜ ile RTSO İşbirliği Protokolü İmzaladı

RTEÜ ile RTSO İşbirliği Protokolü İmzaladı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) ile Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) arasında Üniversite- Sanayi İşbirliği Protokolü imzalandı.

İmza töreninde RTEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Karaman ve RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu’nun ortak düşüncesi, kurumlar arası işbirliğinin Rize’nin geleceği için büyük önem taşıdığı yönünde oldu.

Üniversite Senato Salonu’nda gerçekleştirilen “Üniversite- Sanayi İşbirliği Protokolü” imza töreninde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İstiklâl Yaşar Vural, Üniversitemiz Genel Sekreteri Doç. Dr. Ali Bilgin, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundu. Konuşmaların ardından işbirliği protokolü imzalandı.

huseyin-karaman-saban-aziz-karamehmetoglu-foto-2.jpg

Protokol çerçevesinde oluşturulan Üniversite-Sanayi İşbirliği Komitesi; Rize ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nde sanayinin Üniversite ile uyumunu sağlayacak ortak altyapı çalışmaları yapmak; bölgenin ihtiyaçlarına ve doğasına uygun sanayi geliştirme önceliklerini tespit etmek; know- how, araştırma-geliştirme ve ileri teknoloji konularında araştırma projeleri gerçekleştirerek Üniversitenin araştırma potansiyelini, sanayinin gereksinimleriyle uyumlu hale getirmek ve böylece sanayi kesimi ile Üniversitenin bir arada çalışma koşullarını sağlayacak.

Komite, Üniversitedeki akademik kadronun araştırma konularının seçilmesinde, sanayinin Ar-Ge ihtiyaç envanterinden yararlanırken, Üniversitenin Ar-Ge imkânlarından Rize’deki sanayi ve ticaret kesiminin bilgi sahibi olmasını, ilimiz sanayisi ile Üniversitenin Ar-Ge kapasitesinin daha ileri bir düzeye erişmesini temin edecek.

huseyin-karaman-saban-aziz-karamehmetoglu-foto-1.jpg

Ayrıca komite tarafından Üniversitenin daha elverişli imkânlarla eğitim ve Ar-Ge çalışmalarını yürütmesinin sağlanması, kamu yararına hizmet sunulurken, öğrenci ve fakültelere endüstriyel tecrübe alanlarının açılması, başta Rize olmak üzere Doğu Karadeniz Bölgesi’nin iktisadi kalkınmasına yaptığı katkının artırılması, sanayinin; Üniversitenin araştırma altyapısı ve insan kaynaklarından yararlanması, laboratuvar uzmanlıklarına erişebilmesi, Üniversite tarafından sağlanacak sürekli eğitim imkânlarından faydalanması, istihdam edecekleri elemanların bir kısmını Üniversitenin öğrencileri arasından seçebilme olanaklarının artırılması sağlanacak.

rteu-ile-rtso-arasinda-universite--sanayi-isbirligi-protokolu-imzalandi.jpg