RTEÜ Logosunun Tasarımcısı KHK ile Kamudan Atıldı

RTEÜ Logosunun Tasarımcısı KHK ile Kamudan Atıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ismini taşıyan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ)’nün logosunu tasarlayan Ordu Vali Yardımcısı Ahmet Akın Varıcıer, Kanun Hükmünde Kararname ile kamu görevinden ihraç edildi

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Marmaris’te kaldığı otelde öldürmek istediği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketinde, Erdoğan’ın kendi ismini taşıyan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ)’nün logosunu tasarlayan ve yarışmanın yapıldığı dönemde İstanbul Kağıthane İlçe Kaymakamı olan Ordu Vali Yardımcısı Ahmet Akın Varıcıer, geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayınlanan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamu görevinden ihraç edildi. Varıcıer, Ordu’daki paralel yapı soruşturması kapsamında açığa alınan isimler arasında yer almıştı.

FETÖ ile en büyük mücadeleyi veren ve cuntacılar tarafından öldürülmek istenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendi memleketinde, kendi ismini taşıyan üniversitede FETÖ’cü bir kişinin isminin logo yoluyla yaşatılmasının devam etmesi beklenmediğinden RTEÜ Senatosunun üniversitenin logosunu değiştirilmesi yönünde nasıl bir karar alacağı merakla bekleniyor.

O dönemde ödülünü Rize Vali Vekili Hakan Burak Uz’un elinden alan Varıcıer, 2012 yılında düzenlenen RTEÜ’nün 10 bin TL ödüllü logo yarışmasını kazandıktan sonra aynı yıl kısa bir süre sonra Erzurum Palandöken Belediyesince düzenlenen logo yarışmasında da 1. olarak 5 bin TL’lik ödülün sahibi olmuştu.

ahmet-akin-varicier-rteu-ve-palandoken-belediyesi-logo-yarismasini-kazandi.jpg