RTEÜ Meclisi Rize'de Toplanıyor

RTEÜ Meclisi Rize'de Toplanıyor
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı'nın birinci meclis toplantısına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve 594 Rizeli iş adamı, Bürokrat ve siyasetçi katılacak

Üniversitenin sosyal tesislerinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Başkanı İsmail Kahraman, Rize Üniversitesinin 2006 yılında kurulduğunu ve 2012 yılında Recep Tayyip Erdoğan ismini aldığını hatırlattı.

Memleketini ve ülkesini seven insanların bir araya gelerek geliştirme vakfını kurduklarını belirten Kahraman, vakfın 53 kurucusu olduğunu, vakıf meclisinde ise 594 ismin yer aldığını ifade etti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı'nın birinci meclis toplantısının 25 Ağustos Pazar günü yapılacağını kaydeden Kahraman, "Birinci meclis toplantımıza çok değerli isimler katılacak. Toplantıya değerli Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan da teşrif edecek. Toplantımız  İsmail Kahraman Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek" dedi.

İddialı bir isme sahip olan üniversite olduklarını için yüklerinin ağır olduğunu dile getiren Kahraman, "İsmini taşıdığımız Başbakan sadece Türkiye'nin değil dünyanın karizmatik bir lideri. On yıl gibi kısa zamanda Türkiye'de tarih yazıp mesafeler kat ettiren bir kişi. İsimlerin sağladığı imkanlar güzel ama yüklediği yükümlülükler de var. O yükün de taşınması lazım ve gereğinin yapılması lazım. Bu arada bazı nazarlar değebiliyor ama mühim olan asıldır, üstesinden gelmektir" diye konuştu.

Üniversitelerin sosyoekonomik bakımdan çok önemli olduğu vurgulayan Kahraman, şöyle devam etti:"Üniversiteler gelişmişliğin bir ölçüsüdür. 1950'ye kadar Türkiye'de üç üniversite vardı. 1960'da sayı yediye çıktı. Bugün sevinerek söylüyoruz ki Türkiye'mizde 181 üniversite var. Üniversitelerin illere gelmesi ilin yapısını çok büyük ölçüde değiştirmektedir."

Kahraman, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde 11 fakülte, 7 yüksek okul, 7 meslek yüksek okulu, 3 enstitü, 8 araştırma merkezi ve rektörlüğe bağlı 6 bölüm olmak üzere 42 akademik bölümün olduğunu kaydederek, "Diploma alanlar ve yeni kayıtlar ile 15 bin 973 öğrencimiz var. Mühim olan öğrenci sayısının çokluğu değil, üniversitenin eğim düzeyinin yüksek olması. İnşallah tıp, mühendislik ve ilahiyat gibi ana konularda iddialı bir üniversite olacağız" ifadelerini kullandı.

Üniversitenin arazi yapısı itibariyle bir şehir üniversitesi olduğunu anlatan Kahraman, şunları kaydetti:"Şehrin değişik yerlerinde fakültelerin olmasıyla şehirle bütünleşiyoruz. Üniversitemizin şu anda akademik kadrosunda 605 kişi var. 338 boşluğumuz bulunmakta. Yüzde 64 doluluk, yüzde 36'lık da boş kadromuz var. İdarede ise 299 çalışanımız var. 479 boş yerimiz bulunmakta. İdari kadromuzu ve akademik kadromuzu daha da güçlendireceğiz."