RTEÜ Öğrenci Konseyi ve ÜniAK’tan Türkmendağı Terörüne Lanet

RTEÜ Öğrenci Konseyi ve ÜniAK’tan Türkmendağı Terörüne Lanet
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve ÜniAK Topluluğunun ortaklaşa gerçekleştirmiş olduğu ''Türkmendağı Terörünü Lanetliyoruz'' protestosu 200 kadar öğrencinin katılımıyla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Zihni Derin Yerleşkesinde yapıldı.

Türkmendağında ve diğer savaş meydanlarında şehit düşenler için okunan Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra Öğrenci Konseyi ve Üni AK topluluğu adına bir basın bildirisi okundu.

Öğrenci konseyi ve ÜniAK adına okunan bildiride, ''Son yıllarda Suriye’deki Türkmenlere yönelik yapılan zulme karşı sesimizi duyurmak için toplanmış bulunmaktayız. Biz Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencileri olarak hiçbir şekilde ve hiçbir zaman yaşanana  bu olaylara sessiz kalmayacağız. Meselemiz insani bir meseledir. Ecdaddan gelen bir emanettir. Türkmenler, Türkiye sınırında yıllardır onurlu bir şekilde daeş ve ypg ile savaşırken Avrupa'nın maşası haline gelmiş esed rejimi ve destekçilerine karşıda bu onurlu mücadelesini sürdürmek zorunda bırakılmıştır. Atamız Sultan Alparslan tarafından Anadolu'ya yerleştirilen ve yıllar boyunca Anadolu toprağını haçlılara karşı savunan Türkmen kardeşlerimizi o gün yenemeyen Avrupa bugün esedi kullanarak tarihin rövanşını alma sevdasının peşine düşmüştür.” ifadelerine yer verildi.

Yeri geldi mi ellerindeki kalem kağıdı düşünmeksizin bir kenara bırakıp Türkmendağındaki kardeşleriyle sırt sırta çarpışmayı kendilerine görev bildiklerini kaydeden gençler, Suriye sınırlarının bir gün barış sınırları olmasını ümit ederek, bildiride ayrıca şu ifadelere yer verdi: İran, Lübnan ve Yemen gibi Müslüman toplumların alemlere rahmet olan Peygamber Efendimiz HZ.Muhammed (s.a.v)in hadisi şerifinde bizlere emrettiği '' Müslüman müslümanın kardeşidir ona zulmetmez, onu düşmana teslim etmez.'' hadisini hiçe sayarak esedin adi saldırılarına alet olması bizleri son derece üzmekte ve öfkelendirmektedir. Ayrıca bir kısım medya kobaniyi tüm dünyaya başarıyla duyurmuşken Fırınlık, Acısu, Kastel ve Kırkbeşinci Tepeyi bir kaç satırla geçiştirmiştir.Bir kısım medyanın yarattığı algı operasyonu bizlere asla Türkmendağı gerçeğini unutturamaz. Buradan Türkmendağında ve dünyanın her noktasında bayrak için kan döken gazilerimizi ve şehitlerimizin ruhunu saygıyla anıyoruz. Bayrak inmez ezan dinmez.''

Öğrenci Konseyi ve ÜniAK toplulukları adına konuşan Konsey Başkanı Ahmet Midilli ise; ''Okulumuzun öğrenci profilinin duruşu bellidir ve istikrarlıdır. Her kime olursa olsun zulme karşı sessiz kalmadık kalmayacağız'' dedi.

rteu-ogrenci-konseyi-ve-uniak’tan-turkmendagi-terorune-lanet-foto-galeri.jpg