RTEÜ Öğrencileri 1. Sınıf Dalgıç Yeterlik Belgesi Almaya Hak Kazanacak

RTEÜ Öğrencileri 1. Sınıf Dalgıç Yeterlik Belgesi Almaya Hak Kazanacak
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencileri, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğünden “birinci sınıf dalgıç yeterlik belgesi” almaya hak kazanacak.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Su Altı Teknolojisi Programı’ndan mezun olacak öğrenciler, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğünden “birinci sınıf dalgıç yeterlik belgesi” almaya hak kazanacak.

RTEÜ tarafından yapılan başvuru sonucunda “birinci sınıf dalgıç yeterlik belgesi”’nin verilmesi için bakanlık tarafından oluşturulan inceleme heyeti, RTEÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Gündoğdu limanında bulunan Karadeniz Araştırma Gemisinde incelemelerde bulundu.

recep-tayyip-erdogan-universitesi-ogrencileri-birinci-sinif-dalgic-yeterlik-belgesi-almaya-hak-kazanacak-(9).jpg

Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü yetkilisi Serkan Pulat, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü yetkilisi Mustafa Yıldırım ve Trabzon Liman Başkanlığı yetkilisi Tuncay Aydın'ın yer aldığı komisyon üyelerine Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Fatih İslamoğlu, Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Raif Eryaşar ve Su Altı Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Tolga Akdemir tarafından program müfredatı ile ilgili gerekli bilgiler verilerek sahip olunan mevcut durum ve olanaklar anlatıldı.

Bir günlük incelemeler sonucunda komisyon üyeleri Su Altı Teknolojisi Programının modern ekipmanlar ile dizayn edildiğini, gerek müfredatın gerekse sahip olunan koşulların “birinci sınıf dalgıç yeterlik belgesi”’nin verilmesi için yeterli olduğunu ve bu şekilde raporun Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğüne sunacaklarını ifade ettiler.

Üniversitenin Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Su Altı Teknolojisi Programından mezun tüm öğrenciler, programlarından alacakları ön lisans diploması yanında Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğünden “birinci sınıf dalgıç yeterlik belgesi”’ni alma hakkına sahip olacaklar.

recep-tayyip-erdogan-universitesi-ogrencileri-birinci-sinif-dalgic-yeterlik-belgesi-almaya-hak-kazanacak-(1).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesi-ogrencileri-birinci-sinif-dalgic-yeterlik-belgesi-almaya-hak-kazanacak-(3).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesi-ogrencileri-birinci-sinif-dalgic-yeterlik-belgesi-almaya-hak-kazanacak-(4).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesi-ogrencileri-birinci-sinif-dalgic-yeterlik-belgesi-almaya-hak-kazanacak-(5).jpg

recep-tayyip-erdogan-universitesi-ogrencileri-birinci-sinif-dalgic-yeterlik-belgesi-almaya-hak-kazanacak-(6).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesi-ogrencileri-birinci-sinif-dalgic-yeterlik-belgesi-almaya-hak-kazanacak-(7).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesi-ogrencileri-birinci-sinif-dalgic-yeterlik-belgesi-almaya-hak-kazanacak-(8).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesi-ogrencileri-birinci-sinif-dalgic-yeterlik-belgesi-almaya-hak-kazanacak-(2).jpg