RTEÜ Öğrencileri Doğa ve Kitap Projesi Kapsamında Son Kamplarını Gerçekleştirdiler

RTEÜ Öğrencileri Doğa ve Kitap Projesi Kapsamında Son Kamplarını Gerçekleştirdiler
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) öğrencileri, "Doğa ve Kitap" adlı projenin son ayağı olan katılımcı gençleri yazarla buluşturma kampı etkinliğini gerçekleştirdi.

Gençlik Projeleri Destek Programı (2018/1) kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen "Doğa ve Kitap" adlı projenin son ayağı olan katılımcı gençleri yazarla buluşturma kampı RTEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Serdar Dizman koordinatörlüğünde gerçekleştirildi.

Trabzon'un Tonya ilçesi Barak Gölü yakınında kurulan kamp etkinliğine, RTEÜ Dağcılık Topluluğu üyeleri ve üniversitenin farklı bölümlerinde öğrenim gören 16 öğrenci katıldı.

Etkinliğe gazeteci-yazar Hasan Kalyoncu davet edilerek öğrencilerle buluşması sağlandı. Kalyoncu, öğrencilerle uzun süre sohbet etti ve sohbet sonunda proje kapsamında alınan kitaplarını imzalayarak öğrencilere takdim etti.

Doğa ve Kitap Projesi hakkında bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Serdar Dizman, birçok ülkeyle karşılaştırıldığında ülkemizde kitap okuma düzeyinin gerilerde olduğunu ve bu nedenle kitap okuma alışkanlıklarını artırıcı ve özendirici bu tür faaliyetlerin yapılmasının çok önemli olduğunu ifade etti.

Dizman, yapılan bazı araştırma sonuçlarının kişinin zihinsel, bedensel ve duygusal sağlığı ile doğayla ilgili olumlu deneyimleri arasında doğrudan bir bağ bulunduğunu gösterdiğini belirterek doğa görüntüleri ve seslerinin şehir görüntüleri ve sesleri ile karşılaştırıldığında insan beyni üzerinde çok daha rahatlatıcı bir etkiye sahip olduğunun yapılan bazı bilimsel çalışmalarla kanıtlandığını vurguladı.

Etkinliğe katılan öğrenciler de, kampın çok faydalı ve verimli geçtiğini söyleyerek kendilerine böyle bir imkân sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlığına ve RTEÜ’ye teşekkür ettiler.

rteu-ogrecileri-son-kamplarini-gerceklestirdiler-053.jpg