RTEÜ Onkoloji Hastanesinde Onkolog Doktor Sorunu

RTEÜ Onkoloji Hastanesinde Onkolog Doktor Sorunu
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Onkoloji Hastanesi tek bir onkolog doktor ile hizmet vermeye çalışıyor.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı olarak hizmet veren Onkoloji Hastanesi, Türkiye’nin en ile teknoloji ile donatılmış laboratuvar ve görüntüleme merkezlerinden bir tanesine sahip olmasına rağmen tek bir onkolog doktor ile hizmet vermeye çalışıyor.

Her gün Rize ve çevresinden gelen yüzlerce kanser hastasına hizmet veren hastanede görevli doktorlar farklı bahaneler ile tayinlerini isteyip farklı hastanelere tayin olurken, geçtiğimiz aydan beri hastanede kanser hastaları ile tek bir Onkoloji Uzmanı Doktor hizmet veriyor. Bu doktorun da ay içerisinde farklı bir ile tayininin çıktığı öğrenilirken, tek onkoloğun da hastaneden ayrılması durumunda hastane onkolog doktorsuz kalacak.

image-504.jpeg

Konuyla ilgili bilgi veren Rize Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Orp. Dr. Gökhan Demiral, hastanede tayinlerden dolayı yaşanan doktor değişikliklerinin olduğunu belirtti.

Demiral "Hastanede iki uzman doktor arkadaşımız vardı. Bir arkadaşımızın tayini çıktı ve ayrıldı. Şu anda bir uzman doktor arkadaşımız da her hangi bir aksama yaşanmadan hizmet vermeye devam ediyor. Bu arkadaşımızın da tayini çıktı. Tayini çıkan bu arkadaşımız hastanemizden ayrılmadan yerine 3 aylık geçici görevle başka bir uzman doktor arkadaşımızı görevlendireceğiz. Hastanemiz doktorsuz kalmayacak. Bu konuyla ilgili olarak biz ve ilgili makamlar bakanlık düzeyinde çalışmalarını sürdürüyor. Hastanedeki doktor sayısının arttırılması için de çalışmalar sürmektedir. Bakanlığımızın atayacağı doktorun dışında üniversitemizin de hastanemizde bir uzman doktor görevlendirmek için davetleri bulunmaktadır" dedi.

Öte yandan hasta sayısı her geçen gün artan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Onkoloji Hastanesinde 2015 yılının ilk 9 ayında yaklaşık 14 bin 600 hastaya tıbbi onkoloji polikliniği hizmeti verildi.