RTEÜ Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Ön Kayıt Başvuruları Başladı

RTEÜ Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Ön Kayıt Başvuruları Başladı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) 2018-2019 Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı ön kayıt başvurularının başladığı bildirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 3., 4. sınıf öğrencisi olanlar ve mezunlar için 2018-2019 Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı ön kayıt başvurularının başladığı bildirildi.

24 Aralık 2018 tarihinde ön kayıt başvurularının sona ereceği ve 07-18 Ocak 2019 tarihleri arasında kesin kayıtların alınacağı belirtilen açıklamada, “Üniversitemizde 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı Bahar döneminde açılacak Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 3., 4. sınıf öğrencisi olanlar ile farklı üniversite mezunları başvurabileceklerdir. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı, ‘Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Yönergesi’ uyarınca yürütülecektir. Adayların, başvuru yapmadan önce öğretmenlik alanları, atama ve ders okutma esaslarına ilişkin çizelgeyi inceledikten sonra uygun alana başvuru yapmaları gerekmektedir. Uygun alana başvuru yapmayan adaylar, kesin kayıt hakkı elde etse bile kayıtları yapılamayacaktır.

Ön başvurular sonunda hangi alanlara öğrenci alınacağı ve ne kadar kontenjan verileceğine, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün öğretmen mevcudu ve Fakültemizin akademik alt yapısı çerçevesinde formasyon birimince karar verilecektir.

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı ücreti 2000 TL olarak belirlenmiştir. Katkı payı iki eşit taksit halinde 1. Taksit kesin kayıt tarihlerinde, 2. Taksit 2019-2020 Güz Yarıyılı ders kayıt haftasında ilgili banka hesabına peşin olarak yatırılacaktır.

Dersler Cumartesi ve Pazar Günleri Eğitim Fakültesi Çayeli Yerleşkesinde yürütülecek, Öğretmenlik Uygulaması dersinin 6 saatlik uygulama kısmı Çayeli ve Rize Merkezdeki İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda yürütülecektir.

Her iki yarıyıldaki sınavlar, akademik takvimde belirtilen tarihlerde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yerleşkesinde yapılacaktır. Programda öğrencilerin derslere devam, ders geçme vd. hususlar ‘Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’ ne tabii olacaktır.” İfadelerine yer verildi.

ÖN KAYIT BAŞVURU İLANI İÇİN TIKLAYINIZ…