RTEÜ, Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Ön Kayıt Başvuruları Başladı

RTEÜ, Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Ön Kayıt Başvuruları Başladı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), 2019-2020 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Ön Kayıt başvuruları başladı.

RTEÜ Rektörlüğünden yapılan açıklamada, ön kayıt başvurularının 16 Ocak 2020’de sona ereceği ifade edilerek, 17 Ocak’ta sonuçların ilan edileceği duyuruldu.

Açıklamada kesin kayıtların 20-24 Ocak 2020 tarihleri arasında yapılacağı ifade edilerek, “(2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 3., 4. Sınıf Öğrencisi Olanlar ve Diğer Üniversitelerin 4. Sınıf Öğrencileri ile Mezunları)

Üniversitemizde 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı Bahar döneminde açılacak Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 3. ve 4. sınıf öğrencileri, Diğer Üniversitelerin 4. Sınıf Öğrencileri ile Mezunları başvurabileceklerdir.
Programla ilgili bilgiler aşağıya çıkartılmıştır.

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı, “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Yönergesi” uyarınca yürütülecektir.

Adayların, başvuru yapmadan önce öğretmenlik alanları, atama ve ders okutma esaslarına ilişkin çizelgeyi inceledikten sonra uygun alana başvuru yapmaları gerekmektedir. Uygun alana başvuru yapmayan adaylar, kesin kayıt hakkı elde etse bile kayıtları yapılamayacaktır."

BAŞVURUDA BULUNMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Ön başvurular sonunda hangi alanlara öğrenci alınacağı ve ne kadar kontenjan verileceğine,   İl Milli Eğitim Müdürlüğünün öğretmen mevcudu ve Fakültemizin akademik alt yapısı çerçevesinde formasyon birimince karar verilecektir.
 
Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı ücreti  2000 TL olarak belirlenmiştir. Katkı payı iki eşit taksit halinde  1. Taksit kesin kayıt tarihlerinde, 2. Taksit 2020-2021 Güz Yarıyılı ders kayıt haftasında  ilgili banka hesabına peşin olarak yatırılacaktır.

PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINDA AÇILACAK DERSLERİN DÖNEMLERE DAĞILIMI 2019-2020 BAHAR YARIYILI

rteu,-pedagojik-formasyon-egitimi-sertifika-programi-on-kayit-basvurulari-basladi.jpg

rteu,-pedagojik-formasyon-egitimi-sertifika-programi-on-kayit-basvurulari-basladi-53.jpg

Dersler Cumartesi ve Pazar Günleri Eğitim Fakültesi Çayeli Yerleşkesinde yürütülecek, Öğretmenlik Uygulaması dersinin 6 saatlik uygulama kısmı Çayeli ve Rize Merkezdeki İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda yürütülecektir.

Her iki yarıyıldaki sınavlar, akademik takvimde belirtilen tarihlerde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yerleşkesinde yapılacaktır. Programda öğrencilerin derslere devam, ders geçme vd. hususlar “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Önlisans ve Lisans  Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği” ne tabii olacaktır." ifadelerine yer verildi.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI AKADEMİK TAKVİMİ 2019-2020 AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI (1.YARIYIL)

rteu,-pedagojik-formasyon-egitimi-sertifika-programi-on-kayit-basvurulari-basladi-053.jpg