RTEÜ Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına Başvurular 10 Ekim’de Sona Erecek

RTEÜ Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına Başvurular 10 Ekim’de Sona Erecek
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ)’de 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Güz döneminde Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programının 350 kişilik kontenjanla açılmasının planlandığı ve ön kayıt için başvuruların 10 Ekim’de sona ereceği bildirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ)’den yapılan açıklamada, Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programının 27.09.2021 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında Yükseköğretim Kurulu tarafından izin verilen üniversitelerce uygulanacak Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Çerçeve Usul ve Esaslar uyarınca yürütüleceği ifade edilerek, Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına RTEÜ ile diğer üniversite mezunlarının başvurabilecekleri ve lisans mezunu olmayanların başvuruda bulunamayacakları belirtildi. Başvuru yapmak için tıklayınız.

Ön kayıt başvurularının RTEÜ’nün internet sayfasından yapılabileceği ifade edilen açıklamada, 12 Ekim’de sonuçların açıklanacağı, 13-15 Ekim tarihleri arasında kesin kayıt işlemlerinin yapılacağı kaydedildi.

Açıklamada, ayrıca şöyle denildi: “Adayların, başvuru yapmadan önce öğretmenlik alanları, atama ve ders okutma esaslarına ilişkin çizelgeyi inceledikten sonra uygun alana başvuru yapmaları gerekmektedir. Uygun alana başvuru yapmayan adaylar, kesin kayıt hakkı elde etse bile kayıtları yapılamayacaktır.

Ön kayıtlar sonunda başvurusu sayısına bağlı olarak programın açılıp açılmayacağına, hangi alanlarda öğrenci alınacağına ve ne kadar kontenjan verileceğine, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün öğretmen mevcudu ve Fakültemizin akademik alt yapısı çerçevesinde Üniversitemiz Senatosunca karar verilecektir.

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı ücreti 3600TL olarak belirlenmiştir. Katkı payı iki eşit taksit halinde 1. Taksit kesin kayıt tarihlerinde, 2. Taksit 2021-2022 Bahar Yarıyılı ders kayıt haftasında ilgili banka hesabına peşin olarak yatırılacaktır.

*2021-2022 Eğitim öğretim yılında, lisans programlarımızda uygulanan hibrit sisteme bağlı olarak Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programındaki derslerin de en fazla %40'ı uzaktan eğitimle yürütülecektir. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda yüz yüze eğitim devam ettiği sürece Öğretmenlik Uygulaması-I ve Öğretmenlik Uygulaması-II derslerinin uygulamaları da yüz yüze yapılacaktır.
** Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı dersleri Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yerleşkesinde (Çayeli) yürütülecektir.
***Üniversitemiz Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 23. Maddesinin 4.bendi uyarınca “Devam zorunluluğu teorik derslerde en az %70, uygulamalı derslerde ise % 80’dir.”

rteu-2021-2022-akademik-yili-icin-pedagojik-formasyon-egitimi-sertifika-programi-on-kayit-ilani.jpg