RTEÜ Rektör Yardımcısı Bilgin: Teknokent’in Bir Şubesi de Rize OSB İçerisinde Açılabilecek

RTEÜ Rektör Yardımcısı Bilgin: Teknokent’in Bir Şubesi de Rize OSB İçerisinde Açılabilecek
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bilgin, üniversite ile Türk- Alman Üniversitesinin ortak yürüttüğü Teknokent kurma çalışmaları kapsamında Teknokent’in bir şubesinin de Rize OSB’de açılabileceğini söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile Türk- Alman Üniversitesinin ortak yürüttüğü Teknokent kurma çalışmaları 22 Mayıs 2019 tarihinde Resmi Gazete’de ‘Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Türk Alman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ yayınlanarak süreç tamamlandı. Aynı anda iki farklı ilde kurulacak olan Teknokentlerden bir tanesi Üniversitenin Zihni Derin Yerleşkesi üzerinde, diğeri ise İstanbul Çekmeköy’de kurulacak. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bilgin, beraberindeki heyetle Rize Organize Sanayi Bölgesine gerçekleştirdiği ziyarette Teknokent’in bir şubesinin de Rize OSB’de açılabileceğini ifade etti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bilgin, üniversite ile Rize Ticaret ve Sanayi Odasının işbirliğinde yürütülen Üniversite-Sanayi İşbirliğini artırma çalışmaları kapsamında, Rize Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Erhan Kavaz, Rize KOSGEB İl Müdürü Celil Kürşat Dereci, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Temizel, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Küçük, KÜSİ İl Temsilcisi ve RTEÜ Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Göktuğ Dalgıç, Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Ali Paşa Hekimoğlu, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Mürteza Agun ve Mehmet Taşkın ile birlikte Rize Organize Sanayi Bölgesi’ne ziyarette bulundular.

rteu-rektor-yardimcisi-ali-bilgin-teknokent’in-bir-subesi-de-rize-osb-icerisinde-acilabilecek-(2).jpg

Rize OSB Bölge Müdürü Hasan Günal’ın makamında gerçekleştirilen ziyaret esnasında Üniversite-Sanayi İşbirliğinin geliştirilmesi hususunda, mevcut sorunlar ve yapılacak çalışmalar ile Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan saha çalışmaları (1. ETAP, 2. ETAP ve Sanayi Sitesi) ile OSB’de faaliyetlerine başlayan sanayi işletmelerinin mevcut durumları üzerinde bilgi alışverişinde bulunuldu.

Rize’de ilan edilen Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Teknokent ile ilgili bilgiler veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bilgin, ilerleyen süreçte Teknokent’in bir şubesinin de OSB içerisinde açılabileceğini ifade ederek AR-GE çalışmaları ile mevcut firmaların daha ileriye gidebileceklerini ve bu noktada üniversitenin akademik desteğinin sanayinin yanında olduğunu bildirdi.

Toplantıda; Üniversite - Sanayi işbirliğinin aynı şekilde devam etmesine, TÜBİTAK, KOSGEB ve Kalkınma Ajansı desteklerine yönelik tanıtımların yapılmasına ve akademisyenler ile Sanayi İşletmelerinin eşleştirilip saha ziyaretlerine hız verilmesine karar verildi.

rteu-rektor-yardimcisi-ali-bilgin-teknokent’in-bir-subesi-de-rize-osb-icerisinde-acilabilecek-(1).jpg