RTEÜ Rektörlük Seçim Sonuçları

RTEÜ Rektörlük Seçim Sonuçları
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi rektörlük seçimi yapıldı. İşte sonuçlar:

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi bugün rektörlük seçimini gerçekleştirdi.

Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Karaman ile Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Kemal Tavukçu’nun aday olduğu rektörlük seçimi, üniversitenin sosyal tesislerinde 10.00’da başladı. Yapılan konuşmaların ardından oy verme işlemine geçilen seçimde oy verme işlemi 15.00’da sona erdi ve oy sayımına geçildi.

338 öğretim üyesinin oy kullanma hakkı olduğu seçimde 316 öğretim üyesi oy kullandı. 5 oy geçersiz sayıldı.

rteu-rektorluk-secimleri1.jpg

PROF. DR. HÜSEYİN KARAMAN 197 OYLA 1. SIRADA YER ALDI

Adaylardan Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Karaman 197 oy alırken, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Kemal Tavukçu ise 105 oy alabildi.

Seçimde ayrıca; Prof. Dr. Selami Şaşmaz'a 2 oy çıkarken, Prof. Dr. Osman Karamustafa, Prof. Dr. Orhan Karslı, Prof. Dr. Osman Birol Özgümüş, Prof. Dr. Ekrem Algül, Prof. Dr. İstiklal Yaşar Vural ve Prof. Dr. Hasan Efe'ye 1 oy çıktı.

BARO BAŞKANI'NA 1 OY ÇIKTI

Danıştay'ın kuruluş yıldönümü töreninde yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan'ın tepki gösterdiği  Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na da 1 oy çıktı.

huseyin-karaman-ile-orhan-kemal-tavukcu.jpg

İSİMLER YÖK'E GÖNDERİLECEK

RTEÜ Rektörlüğü tarafından en çok oy alan 6 adayın ismini YÖK’e bildirilecek. YÖK de bu 6 adaydan 3’ünün ismini Cumhurbaşkanına sunacak. Cumhurbaşkanı da 3 isim arasından RTEÜ’nün yeni rektörünü atayacak.

REKTÖR VEKİLİ PROF. KARAMAN'DAN AÇILIŞ KONUŞMASI

Seçim öncesi, yaptığı açılış konuşmasına Soma’da meydana gelen elim olayda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara başsağlığı dileyerek başlayan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Karaman, gerçekleştirilen seçimin başta Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olmak üzere Rize’ye ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulundu.

Üniversitenin bütün akademik ve idari personeli ile birlikte geliştirileceğinin bir kez daha altını çizen Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Karaman, akademisyenlere de seçim sürecinde göstermiş oldukları demokratik olgunluk, sabır ve güler yüz dolayısıyla teşekkür etti.

huseyin-karaman.20140515164925.jpg

YÖK'E BİLDİRİLECEK İSİMLER

Seçimde en yüksek oy alan 3 adayın (Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Prof. Dr. Orhan Kemal Tavukçu ve Prof. Dr. Selami Şaşmaz) dışında yapılan kura sonucunda ise YÖK’e gidecek isimler ise şu şekilde;

Prof. Dr. Hasan Efe,

Prof. Dr. Ekrem Algün,

Prof. Dr. İstiklâl Yaşar Vural.

rteu-rektorluk-secimleri-2.jpg

rteu-rektorluk-secimleri-3.jpg