RTEÜ Rektörü Karaman: "Teknokent Üniversitemize Hayırlı Olsun"

RTEÜ Rektörü Karaman: "Teknokent Üniversitemize Hayırlı Olsun"
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Teknokent kurma çalışmalarının Resmi Gazete’de yayınlanmasıyla resmi sürecinin tamamlandığını söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, “Üniversitemiz ile Türk- Alman Üniversitesinin ortak yürüttüğü Teknokent kurma çalışmaları yaklaşık bir yıl önce başladı ve bugün itibarı ile Resmi Gazete’de ‘Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Türk Alman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ yayınlanarak resmen süreç tamamlanmış oldu.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan söz konusu kararın 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu'nun 4. maddesi gereğince verildiğini anımsatan Rektör Karaman, hem Rize hem de İstanbul’da teknokent kuracaklarını kaydederek, “Aynı anda iki farklı ilde kurulacak olan Teknokentlerden bir tanesi Üniversitemiz Zihni Derin Yerleşkesi üzerindeki 3506 m2lik bir alanda, diğeri ise İstanbul Çekmeköy’de bulunan 40.382 m2lik bir alanda kurulacak. Tek şirket çatısı altında faaliyet gösterecek olan Teknokentimizin aynı anda iki farklı şubesi olmuş olacak. İlimizin ve ülkemizin kalkınmasında çok büyük katkıları olacağını düşündüğümüz Teknokentin bundan sonraki sürecinde ise öncelikli olarak yönetici şirketin kurulmasının hemen akabinde TGB alanı olarak ilan ettiğimiz 2 alanda da hızla inşaat çalışmalarına başlamak ve bir an önce üniversitemiz, ilimiz ve ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmasını sağlamak olacaktır.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Türk Alman Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı ve Türk Alman Üniversitesi Geliştirme Vakfı birlikteliğinde temeli atılan Teknokentimiz ile ülkemizin uluslararası alanda rekabet gücünü artıracak teknolojileri geliştiren ve üreten şirketlere, araştırmacılara ve akademisyenlere modern alt ve üst yapı imkânları sunulacak. Belirlenen söz konusu alanlarda Ar-Ge merkezleri, bilim ve teknoloji alanında çalışmalar yapan şirketler ve geliştirilen teknolojilerin uygulanabilirliğini onaylamak üzere farklı sektörlerden teşebbüsler bulunacak.“ dedi.

rteu-rektoru-huseyin-karaman.jpg

Teknokent kurma çalışmalarına desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere diğer ilgililere şükran ve teşekkürlerini ileten Rektör Karaman, “Üniversitemiz ile Türk –Alman Üniversitesinin ortak Teknokent kurma çalışmalarına başından beri destek veren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a, Üniversitemiz Geliştirme Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Sayın Nusret Bayraktar’a, Türk- Alman Üniversitesi Geliştirme Vakfı Başkanı Prof. Dr. Sayın Wolfgang Schuster ile Türk Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Halil Akkanat’a ve bu süreçte katkısı olan herkese teşekkür eder, şükranlarımızı sunarız.

Bugün itibarı ile ilan edilmiş olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Türk Alman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesinin özelde her iki üniversitemize genelde ise İllerimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.