RTEÜ Rektörü Karaman: Tercih Edilirlik Oranımız Yüzde 94'e Yükseldi

RTEÜ Rektörü Karaman: Tercih Edilirlik Oranımız Yüzde 94'e Yükseldi
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, üniversitenin tercih edilirlik ve yerleşme oranının % 94’e yükseldiğini, Türkiye geneli başarı sıralamasında ilk 20 binde yer alan 181 öğrencinin üniversiteyi tercih ettiğini söyledi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, 2019-2020 Akademik Yılı’nın başlaması münasebetiyle Rize’deki basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Bilgin, Prof. Dr. Ahmet İshak Demir, Prof. Dr. Adnan Yılmaz ve Üniversitenin Genel Sekreteri Adnan Er’in hazır bulunduğu toplantı Rektörlük Toplantı Salonu’nda yapıldı.

huseyin-karaman-basin-toplantisi-rize-rteu-(4).jpg

Sunum eşliğinde üniversitenin mevcut durumunu anlatan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, üniversiteye yerleşme oranları, kurumdaki akademik ve idari personel sayısı, program sayısı, öğrenci sayısı ve yıllara göre kitap sayıları, yapılan çalışmalar ve devam eden projeler hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Genç bir üniversite olmalarına rağmen üniversitenin elde ettiği akademik başarılarla birçok üniversiteyi geride bıraktığı hatırlatmasında bulunarak, Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarını paylaşan Rektör Karaman, “Akademik başarı ve performans açısından Üniversitemiz, 2018 yılında 2000 yılından sonra kurulan 86 üniversite arasında 10. sırada, 108 devlet üniversitesi arasında 47. sırada, devlet ve vakıf dahil olmak üzere ülkemizdeki tüm üniversiteler arasında 56. sırada yer almıştır. Zonguldak Bülent Ecevit, Tekirdağ Namık Kemal, Mersin, Balıkesir, Afyon Kocatepe, Harran, Hitit ve Ordu Üniversitelerini geçmiştir.” dedi.

huseyin-karaman-basin-toplantisi-rize-rteu-(3).jpg

TÜBİTAK projelerinden yaralanma oranlarını da açıklayan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, “TÜBİTAK tarafından yapılmış olan açıklamaya göre Üniversitemiz; tüm üniversiteler arasında, desteklenen proje sayısı açısından;2014 yılında 67. sırada iken 2015 yılında 38. sıraya yükseldi.2017 yılında ise 28. sırada yer aldı. 2018 yılında yine 28. sırada yer aldı. Ayrıca, 2000 yılından sonra kurulmuş olan üniversiteler arasında ise 3. sıradayız.” ifadelerini kullandı.

2019-2020 Akademik Yılı’nda ilk defa öğrenci alacak olan programlar hakkında da bilgiler veren Rektör Karaman, Hukuk Fakültesi Hukuk Programı, Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü, Ardeşen Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı ve Teknik Bilimler MYO: Elektronik Teknolojisi, Mobilya ve Dekorasyon, Makine, Resim ve Konstrüksiyon, Tekstil Teknolojisi, İklimlendirme ve Soğutma, Gaz ve Tesisatı Teknolojisi Programlarının ilk defa öğrenci aldığını söyledi.

Bu yıl üniversitenin tercih edilirlik ve yerleşme oranının % 94’e yükseldiğini açıklayarak 2018 yılına göre hem boş kontenjanlarının azaldığını, hem de tercih edilirlik ve yerleşme oranının yükseldiğini ifade eden Rektör Karaman, “2018 yılında 404 kontenjanımız boş kalmışken 2019 yılında 243 kontenjanımız boş kalmıştır.2018 yılında yerleşme oranımız % 88 iken 2019 yılında 6 puan artışla % 94’e yükselmiştir. Öğrenci alan 77 Programdan 60’ı % 100 dolmuştur. 41 Lisans Programından 30’u % 100 dolmuştur. Sadece 11 programda yerleşme oranında boşluklar vardır. 36 Ön Lisans Programındın 30’u % 100 dolmuş 6 programda boşluklar vardır.” şeklinde konuştu.

huseyin-karaman-basin-toplantisi-rize-rteu-(2).jpg

Karaman, yüksek puanlı öğrencilerin tercihlerinin RTEÜ olduğunu belirterek Türkiye geneli başarı sıralamasında; ilk 1000’e giren 3 öğrenci, ilk 5000’e giren 26 öğrenci, ilk 10.000’e giren 44 öğrenci, ilk 20.000’e giren 181 öğrencinin RTEÜ’yü tercih ettiğini söyledi. Bu öğrencilerin RTEÜ’yü tercih etmesinde Vakfın vermiş olduğu başarı bursları ile üniversitenin akademik başarısının ciddi katkısının bulunduğunu ifade etti.

Üniversitenin niteliğini artırmak için başlatılan ve devam eden çalışmalardan da söz eden Rektör Karaman, konuşmasını, yeni akademik yılın Üniversiteye ve Yükseköğretim camiasına hayırlı olmasını dileyerek tamamladı.

Toplantı sonunda Rektör Karaman, basın mensuplarının kendisine yönelttiği soruları yanıtladı.

huseyin-karaman-020.jpghuseyin-karaman-basin-toplantisi-rize-rteu-(1).jpg