RTEÜ Rektörü Karaman Uluslararası Öğrencileri İftarda Evinde Konuk Etti

RTEÜ Rektörü Karaman Uluslararası Öğrencileri İftarda Evinde Konuk Etti
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), üniversitede öğrenim gören uluslararası öğrencilerin Ramazan ayında iftarlarını akademik ve idari personelin evinde açmaları için çalışma başlattı. Çalışmaya Rektör Karaman da destek verdi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Ramazan ayında üniversite öğrencilerine yönelik ücretsiz iftar yemek programı başlattıktan sonra üniversitede öğrenim gören uluslararası öğrencilerin iftarda akademik ve idari personelin evine konuk olmaları için başlattığı çalışmaya uluslararası öğrencileri iftarda evinde konuk ederek sahip çıktı. Rektör Karaman, Kazakistan, Hindistan, Senegal, Fildişi ve Burkina Fasolu üniversite öğrencilerini iftarda evinde ağırlayarak orucunu yabancı uyruklu öğrencilerle birlikte açtı.

RTEÜ Rektörlüğü üniversitede öğrenim gören uluslar arası öğrencileri iftar için evine kabul etmek isteyen akademik ve idari personele yönelik bir çalışma başlatmış ve bu çalışma kapsamında kişi sayısını isteğe bağlı tutarak kaç akşam öğrenci kabul edebileceklerini akademik ve idari personele bildirmişti.

RTEÜ’de Azerbaycan’dan 95, Gürcistan’dan 94, Suriye’den 75, Yemen’den 40, Türkmenistan’dan 39, İran’dan 16, Afganistan’dan 10 ve diğer ülkelerle birlikte toplam 41 ülkeden 437 uluslararası öğrenci öğrenim görüyor. Bu öğrencilerden 71’i İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde, 59’u Tıp Fakültesinde, 49’u İlahiyat Fakültesinde, 40’ı Eğitim Fakültesinde, 33’ü Mühendislik Fakültesinde ve 35’i Diş Hekimliği Fakültesinde lisans programlarında öğrenim görürken, 48 tanesi ise lisansüstü programlarda yer alıyor.

rteu-rektoru-huseyin-karaman-yabanci-uyruklu-ogrencileri-iftarda-evinde-konuk-etti-(1).jpgrteu-rektoru-huseyin-karaman-yabanci-uyruklu-ogrencileri-iftarda-evinde-konuk-etti-(2).jpg