RTEÜ Rektörü Karaman, Yeniden ÜAK Yönetim Kurulu Üyeliğine Seçildi

RTEÜ Rektörü Karaman, Yeniden ÜAK Yönetim Kurulu Üyeliğine Seçildi
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Üniversitelerarası Kurul (ÜAK)’un 252. Genel Kurulunda yeniden ÜAK Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

Yaklaşık 200 üniversitenin bağlı olduğu Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı (ÜAK) 252. Genel Kurul Toplantısı, üniversite rektörlerinin katılımıyla Kovid-19 tedbirleri kapsamında video konferans yöntemiyle çevrim içi gerçekleşti. Toplantının ardından yeni üyelerini belirlemek üzere bir araya gelen Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı Yönetimi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ı 3 yıldır sürdürdüğü Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeliğine tekrar getirdi. 

Üniversitelerin eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve yayım faaliyetleri ile uygulamalarının değerlendirildiği toplantıda katılımcılar, YÖK’e ve üniversitelere bilimsel ve akademik yönde öneriler sunarak, çeşitli konularda fikir alışverişinde bulundular.

ÜAK Yönetim Kurulu Üyeliğine tekrar seçilmiş olmaktan dolayı duyduğu memnuniyetini dile getiren Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, “Yönetim Kuruluna seçilmem konusunda destek veren, teveccühde bulunan Rektörlere ve Genel Kurul Üyelerine teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun.” dedi.

recep-tayyip-erdogan-universitesi-rteu-rektoru-prof-dr-huseyin-karaman-universitelerarasi-kurul-uakun-252-genel-kurulunda-yeniden-uak-yonetim-kurulu-uyeligine-secildi-2.jpg

Üniversitelerarası Kurul Yönetim Kurulu, Üniversitelerarası Kurul Genel Kurulu tarafından seçilen Fen ve Mühendislik,  Sağlık ve Sosyal Bilimler alanlarından üçer ve Güzel Sanatlar alanından bir üye ile ÜAK Başkanından oluşmaktadır. Rektörler, Üniversitelerarası Kurula, bir yıl süre ile üniversitelerin Cumhuriyet dönemindeki kuruluş tarihlerine göre, sıra ile başkanlık yapmaktadırlar.

ÜAK Yönetim Kurulu Üyeleri şöyle:

Sağlık Bilimleri                                 

Prof. Dr. Necdet Ünüvar : Ankara Üniversitesi Rektörü

Prof. Dr. Mustafa Çalış: Erciyes Üniversitesi Rektörü

Prof. Dr. Mustafa Berktaş: İzmir Bakırçay Üniversitesi Rektörü

Fen ve Mühendislik Bilimleri

Prof. Dr. İsmail Koyuncu: İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü

Pof. Dr. Ömer Çomaklı:  Atatürk Üniversitesi Rektörü

Prof. Dr. Yusuf Leblebici:  Sabancı Üniversitesi

Sosyal Bilimler          

Prof. Dr. Hüseyin Karaman : Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü

Prof. Dr. Mahmut Ak : İstanbul Üniversitesi Rektörü

Prof. Dr. Yadigar İzmirli: İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü

Güzel Sanatlar                                  

Prof. Dr. Erol Parlak: Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü

recep-tayyip-erdogan-universitesi-rteu-rektoru-prof-dr-huseyin-karaman-universitelerarasi-kurul-uakun-252-genel-kurulunda-yeniden-uak-yonetim-kurulu-uyeligine-secildi-3.jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesi-rteu-rektoru-prof-dr-huseyin-karaman-universitelerarasi-kurul-uakun-252-genel-kurulunda-yeniden-uak-yonetim-kurulu-uyeligine-secildi-1.jpg