RTEÜ Rektörü'nden Diyabet Gerçeği

RTEÜ Rektörü'nden Diyabet Gerçeği
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, diyabetin hem dünyada hem de Türkiye’de hızla artan bir hastalık haline geldiğini söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rize Sağlık Müdürlüğü ve Diyabet Hemşireliği Derneği  tarafından “Hemşireler İçin Mezuniyet Sonrası Diyabet Farkındalığı” adlı sempozyum , üniversitenin konferans salonunda başladı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Karaman, diyabet hastalığının üstesinden gelinemeyecek, baş edilemeyecek, beraber yaşanılamayacak bir hastalık olmadığını söyledi.

rize’de,-“diyabet-farkindaligi”-adli-sempozyum-duzenleniyor-1.jpg

Sempozyuma, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Karaman, Tıp Fakültesi Dekanı Ekrem Algün, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi  Sağlık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Levent Tümkaya, Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Yöneticisi Doç.Dr. Hasan Türüt, Rize Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Halit Baykal ile hemşireler ve öğrenciler katıldı.

rize’de,-“diyabet-farkindaligi”-adli-sempozyum-duzenleniyor-4.jpg

rize’de,-“diyabet-farkindaligi”-adli-sempozyum-duzenleniyor-3.jpg

Prof. Dr. Hüseyin Karaman, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, diyabetin son yıllarda hem dünya hem de Türkiye ölçeğinde hızla artan bir hastalık haline geldiğini belirterek, "Diyabet hastalığı üstesinden gelinemeyecek, baş edilemeyecek, beraber yaşanılamayacak bir hastalık değildir. Kesinlikle uzun süre beraber yaşanılabilecek bir hastalıktır ama bu  farkındalık oluşturulmasından geçiyor" dedi.

Doğru, sağlıklı bilgi olduğu zaman sağlıklı bir tedavinin ortaya çıkabileceğini ifade eden Karaman, sempozyumun düzenlenmesinde katkısı bulunanlara teşekkür etti.

huseyin-karaman.20131227181751.jpg

rize’de,-“diyabet-farkindaligi”-adli-sempozyum-duzenleniyor-2.jpg