RTEÜ Rektörü'nden Öğrencilere Müjde VİDEO İZLE

RTEÜ Rektörü'nden Öğrencilere Müjde VİDEO İZLE
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’dan üniversite öğrencilerine müjdeli haber geldi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, üniversitenin tüm kampüsleri arasında gelecek yıl öğrenciler için ring servis uygulamasını başlatacaklarını ve üniversite öğrencilerinin uygulamalı eğitimlerini görebilecekleri 5 yıldızlı 180 kişi kapasiteli oteli yapacaklarını açıkladı.

TRT Okul kanalında yayınlanan “Rektörler Anlatıyor” programının canlı yayın konuğu olan RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize’nin tanıtımıyla başladığı açıklamasında Rize şehrinin Sayın Başbakanımızın şehri olduğundan insanların dikkatlerinin ve gözlerinin sürekli üzerinde olan bir şehir olduğunu vurguladı. 14 farklı kampüste eğitim verdiklerini kaydeden Rektör Karaman, Üniversitenin Rize’nin her yerinde olduğunu ve şehir ile iç içe olduğunu belirtti.

huseyin-karaman-rektorler-anlatiyor-programinda.jpg

KAMPÜSLER ARASI RİNG SERVİSİ

5 kampüsün şehir merkezinde yer aldığını ifade eden Karaman, fazla araç değiştirmeden tüm kampüslere ulaşılabileceğini ve yeni dönemde kampüsler arasında ring servisi koyacaklarını ve öğrencilerin bu servislerden istifade edebileceklerini ifade etti.

RTEÜ’DEN 5 YILDIZLI 180 KİŞİLİK OTEL

Rize’nin yerli ve yabancı çok sayıda turist almasına rağmen konaklama ve otel sıkıntısı olduğu yönündeki bir soruya ise Rektör Karaman, Rize’de arazi sıkıntısı olduğunu ancak RTE Üniversitesi’nin kendi bütçesiyle 5 yıldızlı 180 kişilik otel yapacağını ve bu oteli Turizm Otelcilik Yüksek Okulu öğrencilerine yönelik uygulamalı oteli olacağını kaydetti.

HUKUK FAKÜLTESİ BU YILA DA YETİŞMİYOR… 4 YILLIK LOJİSTİK BÖLÜMÜ KURULUYOR

RTEÜ’nün 11 fakülteye sahip olduğunu ancak 9’unun aktif olduğunu belirten Rektör Karaman, Güzel Sanatlar Tasarım Mimarlar Fakültesi’nin bu yıl aktif hale getirilerek öğrenci alımına başlayacağını ve sayının 10’a çıkacağını söyledi. Karaman, Hukuk Fakültesi’nin ise henüz eğitim öğretim kadrosu oluşturulamadığından bu yıl öğrenci alımını yapamayacağını kaydetti. Karaman, ayrıca, Rize’de lojistik merkez kurulacağından 4 yıllık lojistik bölümünü aktif hale getireceklerini kaydetti.

RTEÜ’NÜN AKADEMİK PERSONEL İLE ÖĞRENCİ SAYISI

RTEÜ’nün akdemik personel açısından sıkıntısı olmadığını sözlerine ekleyen Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, “724 akademik personelimiz var. 724 akademik personele bakılınca bir öğretim elemanına 20 öğrenci düşüyor. Bu oran Türkiye’de fena bir oran sayılmaz. İyi bir orandır. Bu öğretim elemanlarının 342’si yardımcı doçent, doçent ve profesördür. Üniversite çatısı altında ön lisansta 6500-6600 dolayında öğrencimiz eğitim ve öğretimini devam ettiriyor. Lisans programlarında 7500 dolayında, lisans üstü, yüksek lisans ve doktora programlarımızda ise 1000 dolayında öğrencimiz eğitim ve öğretimine devam ediyor. Bunların hepsini topladığınızda ise 15 binin biraz üzerinde öğrenci potansiyelimiz var. Ve biz yeni dönemde bu sayıyı 16 – 17 binin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Geçen yıldan farklı olarak bu yıl Peyzaj Mimarlığına öğrenci alacaklarını kaydeden Rektör Karaman, 100 farklı programda öğrenci alımlarını yapacaklarını ifade ederek, 250 uluslar arası öğrenciye sahip olduklarını YÖK tarafından bu yıl 300 öğrenci kontenjanı verildiğini ve bu yıl uluslar arası öğrenci sayısını 500’e çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

RİZELİ HAYIRSEVERLER RTEÜ’YE VE ÖĞRENCİLERE SAHİP ÇIKIYOR

Coğrafi olarak Rize’ye yakın olan illerden uzak olan illere göre öğrenci sayısında bir azalma olduğunu her ilden öğrencinin RTEÜ’de eğitim öğretimine devam ettiğini kaydeden Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize şehrinin ve Rizeli hayırseverlerin üniversiteye sahip çıkarak, RTEÜ’nün var olan eğitim öğretim binaların çoğunu yaptıklarını söyledi.

Sayın Başbakanın Onursal Başkanlığında kurulan RTEÜ Geliştirme Vakfı’nın Türkiye’nin sayılı hayırsever vakıfları arasında yer aldığını belirten Karaman, Rize dışında olan birçok Rizeli zengin işadamının RTEÜ öğrencilerine sahip çıkarak kucak açtığını, staj için öğrenci istediklerini ve memleketlerine karşı vefa borçlarını ödemeye çalıştıklarını kaydetti.

RTEÜ, RTSO VE RTB İŞBİRLİĞİNDE 10 MİLYON HİBELİK ÇAY ARAŞTIRMA MERKEZİ KURMA PROJESİ

Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) ile Rize Ticaret Borsası (RTB) işbirliğinde Çay Araştırma Merkezi kurmak üzere 10 Milyon Euro hibelik Avrupa Birliği Projesi çalışması içerisinde olduklarını ve Rize’nin yeni belediye başkanının akademisyen olduğundan bunun üniversite için önemli bir fırsat olduğunu belirten Karaman, Rize Belediyesi ile de ortak proje çalışmaları içerisinde olduklarını ve bilim merkezi kurmak için proje başlattıklarını, Rize şehrinin üniversiteyi bir fırsat olarak gördüğünü söyledi.
Velilere de seslenen Karaman, velilere yönelik, “Sizler öğrencilerinizin nasıl üzerine titreyerek bakıyorsanız, Rize’deki insanların da onlara aynı hassasiyetle sahip çıkacağından emin olabilirsiniz.” dedi.

RTE ÜNİVERSİTESİ’NİN HEDEFLERİNDE 25 BİNDEN FAZLA ÖĞRENCİYE YER YOK

RTEÜ’nün hedeflerinin ve gelecek planlamasının sorulduğu Rektör Karaman, liderler yetiştiren bir şehrin üniversitesinin de liderler yetiştirmesi gerektiğini kaydederek, “Hedefimiz, var olanı tekrar etmek değil, yenileri ortaya koymaktır. Genç, dinamik bir üniversite ve genç, dinamik bir akademik kadro ve gerçekten iyi güçlü bir vakfı ve bu vakıfla beraber gelecek 10 yılda hem niceliksel olarak öğrenci sayısını 20 – 25 binlere çıkartmayı bunu çokta artırmayı düşünmüyoruz. Bunu buradan söylüyorum. Öğrenci sayısını artırmayla niteliğin çok fazla ön plana çıktığı bir yapının oluşmasını istiyoruz. Bölgenin temel ürünlerini araştıran, bu konuda uzmanlaşmış olan ve aynı zamanda hem bilgi hem değer üreten bir nesil yetiştiren bir üniversite olmasını istiyoruz Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin. Misyon ve vizyonunun bu şekilde olması gerektiğini düşünüyoruz.” diye konuştu.

RTEÜ TIP FAKÜLTESİ SADECE RİZE’YE DEĞİL ORTA ASYA VE KAFKASYA’YA HİZMET VERECEK KAPASİTEDEDİR

RTEÜ Tıp Fakültesi’nin 130 öğretim üyesiyle 500 yataklı hastanesi olan bir fakülte olarak mezunlar da verdiğini kaydeden Rektör Karaman, hastanenin bölgeye sağlık hizmeti sunduğunu ve 2013 yılı içerisinde pazartesi günleri 4 bin, diğer günlerde ise ortalama 3 bin 200 kişiye sağlık hizmeti verdiğini ifade etti.

Gürcistan ve Batum’dan da gelen insanlarla, Artvin, Erzurum İspir ve Trabzon’un doğusundan gelen insanlara da sağlık hizmetleri verdiklerini kaydeden Karaman, tıp fakültesinde gelecekte sağlık turizmiyle beraber Orta Asya ve Kafkasya’ya açılmayı hedeflediklerini ve bunun altyapısını oluşturmaya çalıştıklarını belirterek sadece Türkiye’ye hizmet veren bir tıp fakültesi değil Orta Asya ve Kafkasya’ya hizmet veren bir tıp fakültesi hedeflediklerini söyledi.

Bölge için önemli bir hastane olan Onkoloji Hastanesinin de tıp fakültesi bünyesinde bulunduğunu sözlerine ekleyen Karaman, Onkoloji Hastanesinin bölge için önemli bir hastane olduğunu vurguladı.

GELECEĞİNİZİ GARANTİ ALTINA ALMAK İÇİN TERCİHİNİZ RTEÜ OLSUN

Programda RTE Üniversitesi'ni kapsamlı bir şekilde anlatan Rektör Karaman, son olarak, yeni eğitim döneminde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesini tercih edecek öğrencilere seslenerek “Geleceğini garanti altına almak isteyen siz değerli öğrencilerimizi üniversitemize bekliyoruz.” dedi.