RTEÜ Tıp Fakültesi 10 Sıra Yükseldi

RTEÜ Tıp Fakültesi 10 Sıra Yükseldi
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Servet Yardımcı Tıp Fakültesi, bir önceki yıl ÖSYS sonuçlarına göre 10 tıp fakültesini geride bıraktı.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan 2015 yılı ÖSYS Sonuçlarına göre Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Servet Yardımcı Tıp Fakültesi, 2014 yılı ile karşılaştırıldığında hem başarı sırası açısından, hem de taban puan sırası açısından büyük bir sıçrama yaptı.

RTEÜ Servet Yardımcı Tıp Fakültesi, 2014 yılında taban puan açısından kendisinden yukarıda olan ve daha yüksek puanla öğrenci almış olan 10 Tıp Fakültesini geçerek o üniversitelerden daha yüksek taban puanla öğrenci aldı.

Aynı şekilde başarı sırası açısından da önemli bir sıçrama yapan RTEÜ Tıp Fakültesi, 2014 yılında taban puan itibariyle 14.500 başarı sırasından öğrenci alırken 2015 yılında taban puan itibariyle 13.500 başarı sırasından öğrenci aldı.

RTEÜ Tıp Fakültesi 2015 yılında, 2014 yılında kendisinden daha yüksek puanla öğrenci almış olan; Erzurum Atatürk Üniversitesi, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Malatya İnönü Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Giresun Üniversitesi ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakülteleri gibi Tıp Fakültelerini geçmiş ve onlardan daha yüksek puanla öğrenci almayı başardı.

2015 yılı ÖSYS sonuçları itibariyle Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi hem puan hem de başarı sırası açısından, yıllar önce kurulmuş birçok köklü tıp fakültesi ile bazı büyük şehirlerdeki tıp fakültelerini geçerek büyük bir başarı gösterdi.