RTEÜ Tıp Fakültesi Açılış Dersi ve Önlük Giyme Töreni Gerçekleştirildi

RTEÜ Tıp Fakültesi Açılış Dersi ve Önlük Giyme Töreni Gerçekleştirildi
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından birinci sınıf öğrencileri için 2019-2020 Akademik Yılı Açılış Dersi ve Önlük Giyme Töreni düzenlendi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Tıp Fakültesi tarafından birinci sınıf öğrencileri için Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda 2019-2020 Akademik Yılı Açılış Dersi ve Önlük Giyme Töreni düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan programda Üniversitemiz tanıtım videosu ve Klinik Simülasyon Eğitim Merkezi tanıtım videosu gösterimi gerçekleştirildi.

Tanıtım videolarının ardından Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Şatıroğlu ve Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman bir açılış konuşması yaptı.

rteu-tip-fakultesi-acilis-dersi-ve-onluk-giyme-toreni-gerceklestirildi-foto-galeri.jpg

Törene katılanları saygı, sevgi ve muhabbetle selamlayarak Tıp Fakültesi hakkında kısa bir bilgi veren Rektör Karaman, “2006 yılında kurulan Tıp Fakültemiz ilk öğrencilerini 2008-2009 Akademik Yılı’nda almıştır. Fakültemizde şu an 16 profesör, 28 doçent ve 87 doktor öğretim üyesi olmak üzere 131 öğretim üyesi ve 133 araştırma görevlisi ile birlikte toplam 267 hekim ve 716 öğrenci bulunmaktadır. Tıp Fakültemizde, Sayın Cumhurbaşkanımızın katkıları ile öğrencilerimizin daha iyi eğitim almaları, hasta ile karşılaşmadan önce acilden kadın doğuma, ameliyathaneden evde sağlık birimine ve yoğun bakım ünitesine varıncaya kadar birçok alanda her türlü uygulamayı yapabilecekleri en son teknolojik ürünlerle donanımlı Klinik Simülasyon Eğitim Merkezi kurduk. Kurmuş olduğumuz bu merkez şu anda ülkemizde tam donanımlı şekilde hizmet veren iki merkezden biridir.” dedi.

Hekim adayı öğrencilere tavsiyelerde bulunan Rektör Karaman, “Sizler bugünün hekim adayları, yarının ise hekimlerisiniz. Sizlerden isteğim, eğitim öğretim hayatınız boyunca mesleğinizde en iyi şekilde yetişmek için yapabileceğiniz her şeyi yapmanız, hekimlik mesleğini icra ederken insanlar arasında ayırım yapmamanız, her insanı Allah’ın yarattığı en değerli varlık olarak görmeniz, hekimliğin bir meslek değil, bir yaşam şekli olduğunu bilmeniz, hayatınız boyunca biraz sonra giyecek olduğunuz önlükleriniz gibi temiz kalmanızdır. Beyaz önlükleriniz gibi hayatınız boyunca temiz kalmanızı dilerim.” diye donuştu.

Rektör Karaman, 2019- 2020 Akademik Yılı’nın başta öğrenciler olmak üzere tüm personel ve yükseköğretim camiasına hayırlı olması temennisinde bulunarak konuşmasını tamamladı.

Rektör Karaman’ın konuşmasının ardından Yükseköğretim Kurulu Yürütme Kurulu Üyesi ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, “Tıp Eğitimi ve Hekimlik” konulu açılış dersini gerçekleştirdi.

Hekimliğin çok uzun ancak güzel bir yol olduğunu ifade eden Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, öğrencilere tavsiyelerde bulundu: “Öğrencilerimiz teorik konulara çok fazla önem veriyorlar ancak bu işin mutfağını bilmeniz gerekiyor. Laboratuvarı bilmeden profesör olmanız mümkün değil. Teorik ve uygulama bilgilerinizin yanı sıra hastayı güler yüzle karşılamanız, iletişim kurmanız, dinlemeniz ve doğru tanıyı kurmanız çok önemli.” 

Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan daha sonra tıp eğitimi ile ilgili sunumunu gerçekleştirdi.

Açılış dersinin ardından öğrencilere önlüklerini, Yükseköğretim Kurulu Yürütme Kurulu Üyesi ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet İshak Demir, Prof. Dr. Adnan Yılmaz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Şatıroğlu ve akademisyenler giydirdi.

Tören, günün anısına çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.