RTEÜ, Türkiye'de İlk 20 Üniversite Arasında Yer Aldı

RTEÜ, Türkiye'de İlk 20 Üniversite Arasında Yer Aldı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 2015-ÖSYS sonuçlarına göre yakalamış olduğu ön lisans programlarında % 99.8’lik ve lisans programlarında da %99.9’lik doluluk oranı ile ülke genelinde ilk 20 üniversite içerisinde yer aldı.

ÖSYS sonuçlarına göre Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), yerleşme ve doluluk oranı açısından, lisans eğitimi veren 104 devlet üniversitesi içerisinde 20. sırada; ön lisans eğitimi veren 99 devlet üniversitesi içerisinde ise 17. sırada yer buldu.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile birlikte 2006 yılında kurulan 15 üniversite ile yerleşme ve doluluk oranı açısından karşılaştırma yapıldığında ise RTEÜ, 15 üniversite içerisinde ön lisans yerleştirmede 1. sırada, lisans yerleştirmede ise 4. sırada yer aldı.

RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Üniversitemizin nitel ve nicel açıdan gelişerek bu günlere gelmesinde emeği geçen akademik ve idari personelimize, katkıları olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm paydaşlarımıza, milletvekillerimize, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı başkanı ve üyelerine içtenlikle teşekkür ediyoruz. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ailesi’ne yeni katılan tüm öğrencilerimizi tercihlerinden dolayı bir kez daha kutluyor “Üniversitemize Hoş Geldiniz” diyoruz.” dedi.