RTEÜ ve KTÜ Heyeti Barajları Gezdiler

RTEÜ ve KTÜ Heyeti Barajları Gezdiler
Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri Deriner Barajı'nı ve Yusufeli Baraj ve HES inşaatını inceleyerek teknik bilgi aldı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden Doç. Dr. Murat Kankal, Yrd. Doç. Dr. Fevzi Lütfü Çakıroğlu, Yrd. Doç. Dr. Adem Bayram ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nden Doç. Dr. Servet Karasu ile birlikte 40 kişilik öğrenci grubu Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde 249 metre gövde yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek barajı olma özelliğine sahip Deriner Barajını ziyaret ettiler.

Deriner Barajı ve HES Kontrol Şube Müdürü Emre Acar'ın eşlik ettiği kafile Deriner Barajı hakkında teknik bilgiler aldı.

Daha sonra öğrenci ve öğretmenlerden oluşan heyet temelden 270 metre yüksekliği ile tamamlandığında çift eğrilikli ince beton kemer kategorisinde dünyanın en yüksek 3. barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES Projesi'ni inceledi.

rteu-ve-ktu-heyeti-barajlari-gezdiler-(1).jpgrteu-ve-ktu-heyeti-barajlari-gezdiler-(2).jpgrteu-ve-ktu-heyeti-barajlari-gezdiler-(3).jpgrteu-ve-ktu-heyeti-barajlari-gezdiler-(4).jpg