RTEÜ ve Kutaisi Devlet Tarih Müzesi Arasında Protokol İmzalandı

RTEÜ ve Kutaisi Devlet Tarih Müzesi Arasında Protokol İmzalandı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile Gürcistan Kutaisi Devlet Müzesi arasında protokol imzalandı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ve Kutaisi Devlet Müzesi Müdürü Prof. Dr. Nona Kartsıdze, RTEÜ ile Gürcistan Kutaisi Devlet Müzesi arasındaki protokolü imzaladı.

Protokol çerçevesinde, üniversitenin akademisyenleri, müzenin tarihi arşivlerine erişim ve müzede bulunan eserler hakkında araştırma yapma hakkı kazandı. Protokol kapsamında ayrıca Üniversitenin öğrencilerine Gürcistan Kutaisi Devlet Müzesi’nde staj yapma hakkı tanındı.

rteu-ile-ve-kutaisi-devlet-tarih-muzesi-arasinda-protokol-imzalandi-(8).jpg

Protokol imzalandıktan sonraki gün Kutaisi Devlet Müzesi Müdürü Prof. Dr. Nona Kartsidze, her iki ülkeye ait tarihi ve kültürel miraslar ile iki ülke arasında çeşitli alanlarda gerçekleştirilen işbirlikleri hakkında görüşmek üzere Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ı makamında ziyaret etti. Görüşmede, müzedeki kültürel mirasların her iki ülke için önemine değinildi.

Ziyaret, karşılıklı hediye takdiminin ardından sona ererken, Gürcistan Kutaisi Devlet Tarih Müzesi tarafından, Türkiye-Gürcistan diplomasi ilişkilerinin kuruluşunun 25. yıl dönümü kapsamında Üniversitenin Kongre ve Kültür Merkezi’nde el yazması Kur’an-ı Kerim ve Osmanlıca el yazması eserleri konu alan fotoğraf sergisi açıldı.

rteu-ile-ve-kutaisi-devlet-tarih-muzesi-arasinda-protokol-imzalandi-(9).jpgrteu-ile-ve-kutaisi-devlet-tarih-muzesi-arasinda-protokol-imzalandi-(10).jpgrteu-ile-ve-kutaisi-devlet-tarih-muzesi-arasinda-protokol-imzalandi-(11).jpgrteu-ile-ve-kutaisi-devlet-tarih-muzesi-arasinda-protokol-imzalandi-(12).jpg

rteu-ile-ve-kutaisi-devlet-tarih-muzesi-arasinda-protokol-imzalandi-(13).jpgrteu-ile-ve-kutaisi-devlet-tarih-muzesi-arasinda-protokol-imzalandi-(14).jpgrteu-ile-ve-kutaisi-devlet-tarih-muzesi-arasinda-protokol-imzalandi-(15).jpg