RTEÜ ve Yurt-Kur'da Yetki Eğitim Bir-Sen'de

RTEÜ ve Yurt-Kur'da Yetki Eğitim Bir-Sen'de
Eğitim Bir-Sen Rize 2 No'lu Üniversite Şubesi Başkanı Mustafa Türüt, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile Yurt-Kur’da yetkili sendika olduklarını açıkladı.

Eğitim Bir-Sen Rize 2 No'lu Üniversite Şubesi Başkanı Mustafa Türüt, üye sayısında en yakın rakip sendikaya büyük bir fark attıklarını ve toplamda 478 üye sayısıyla yetkili sendika olduklarını açıkladı.

Türüt yaptığı açıklamada,  Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile sendikaların imza altına aldığı mutabakat metnine göre 21 Mayıs 2015 tarihi itibarı ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile Yurt-Kur’da yetkili sendikanın Eğitim-Bir-Sen olduğunu ifade ederek, “1992 yılında kurulan ve ilme, irfana, âlime ve arife hürmeti esas alan bir medeniyetin bakiyesi olan Eğitim Bir-Sen’i, bütün entrikalara, ayak oyunlarına rağmen bu yıl da Üniversitede yetkilendirmiş olmaktan mutluyuz, gururluyuz.” dedi.

Bu yıl Üniversitede 433, Yurt-Kur’da 45 olmak üzere toplamda 478 üyeye ulaşarak YÖK‘te de yetkiyi alabilme adına büyük katkı sağladıklarını belirten Türüt, emeği geçen herkese teşekkür etti.