RTEÜ'de 13. Yıl Mezuniyet Coşkusu

RTEÜ'de 13. Yıl Mezuniyet Coşkusu
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), 2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, üniversitenin Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, "Geçmişin ideolojik ve yapısal prangalarından yeni yeni kurtulan Türkiye, bölgesel ve küresel etkinliğini artırabilmek için pek çok ülke ile kıyasıya rekabet içine girmiştir. Ülkelerin en büyük zenginliği ve paha biçilemez varlığı olan bilgili, becerili ve donanımlı insan sermayesinin yetiştirilmesinden üniversiteler, birinci derecede sorumludur." dedi.

Karaman, RTEÜ Kongre Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, henüz 13 yıllık bir üniversite olmalarına rağmen eğitim öğretim, araştırma geliştirme altyapısı, akademik kadro, eğitim kalitesi, kurumsallaşma gibi birçok alanda kendilerinden önce kurulmuş üniversiteleri geride bırakarak önemli başarılar elde ettiklerini söyledi.

Üniversitede 464'ü yabancı uyruklu olmak üzere 19 bin öğrencinin öğrenim gördüğünü belirten Karaman, huzurlu bir eğitim öğretim, araştırma geliştirme ve başarılı akademik bir yıl geçirdiklerini anlattı.

rteude-13.yil-mezuniyet-coskusu.jpg

Karaman, geçen yıl "Çay genetik kaynaklarının toplanması, karakterizasyonu, mahafazası ve yeni çay çeşit adaylarının belirlenmesi" konulu KAMAG 1007 projelerinin TÜBİTAK tarafından onaylandığına işaret ederek, 5 milyon liralık bütçeli bölgenin en önemli ticari ürünü çayla ilgili projeyi ÇAYKUR Genel Müdürlüğü ile ortak yürüttüklerini aktardı.

Üniversitelerinin her alanda gelişim ve değişimi yakaladığına dikkati çeken Karaman, şöyle devam etti: "Bu başarı çok önemlidir ancak yeterli değildir. Çünkü ülke olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın belirlediği 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmak, dünyadaki en büyük 10 ekonomik güçten biri olmak ve muasır medeniyetler seviyesine çıkmak gibi bir hedefimiz var. Geçmişin ideolojik ve yapısal prangalarından yeni yeni kurtulan Türkiye, bölgesel ve küresel etkinliğini artırabilmek için pek çok ülke ile kıyasıya rekabet içine girmiştir. Ülkelerin en büyük zenginliği ve paha biçilemez varlığı olan bilgili, becerili ve donanımlı insan sermayesinin yetiştirilmesinden üniversiteler, birinci derecede sorumludur. Onun için üniversiteler olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmek, eğitim öğretim ve araştırma yoluyla bilim, kültür, sanat, ekonomi, teknoloji, sanayi ve siyasete katkılarımızı artırmanın ve en üst düzeye çıkarmanın yollarını aramak durumundayız."

Karaman, öğrencilere de tavsiyelerde bulunarak, şunları kaydetti: "Eğitim hayatınız boyunca elde ettiğiniz bilgileri sürekli güncelleyerek ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefine katkı vermek mecburiyetindesiniz. Hangi işi yaparsanız yapın, insanı ve insana hizmet etmeyi sevmeniz gerekmektedir. Ahlaka riayet ve adaleti gözetmek temel prensibiniz olsun. Kimsesizlerin kimi, mazlumların ve mağdurların umudu olan bir liderin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini taşıyan üniversitemizden mezun olduğunuzu unutmayın. Hayatınızın hiçbir anında sizleri yetiştiren ve sizlere destek veren insanlara karşı vefasızlık göstermeyin. Vatanınıza, ülkenize ve milletinize bağlı olun, onu yüceltmek için çalışın. Bu ülkenin ve milletin menfaatleri, sizlerin kırmızı çizgileri ve ortak paydası olsun."

Konuşmaların ardından üniversiteyi birincilikte bitiren Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencisi Özlem Demirci’ye, Rize Valisi Kemal Çeber ve Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman hediye takdim etti. Demirci, başarısının göstergesi olan mezuniyet kütüğüne ismini çaktı.

Üniversiteyi ikincilikle bitiren Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğrencisi Sevde Nur Kıraç ve üçüncülükle bitiren Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği öğrencisi Ayşe Aktaş’a da Rize Valisi Kemal Çeber ve Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman tarafından hediyeleri takdim edildi.

Fakülte ve yüksekokul bazında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından RTEÜ Geliştirme Vakfı’nın katkılarıyla alınan ödüllerin takdim edildiği törende gurur ve heyecan bir arada yaşandı. Öğrenciler mezuniyetlerini keplerini havaya fırlatarak kutladı.

Programa Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ile öğretim üyeleri ve öğrencilerle ailelerinin yanı sıra, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, geçtiğimiz günlerde Trabzon Ağır Ceza Mahkeme Başkanlığına atanan Rize Adalet Komisyonu Başkanı Özkan Tavuz, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Giresun Üniversitesi Rektörü Cevdet Coşkun, Avrasya Üniversitesi Rektörü Kenan İnan Vali Yardımcıları Ahmet Dalkıran, Abdullah Şen, Rize İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Rize İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hakan Dedebağı, Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi, Rize İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt, İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, RTEÜ Geliştirme Vakfı Üyeleri, il müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.